KADETKINJE SILOVITE NA STARTU ŽENSKE OMLADINSKE LIGE BOSNE I HERCEGOVINE

Današnjom utakmicom prvog kola protiv ŽKK “Sana” iz Sanskog Mosta počela je nova sezona Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadetkinja. 

Kadetkinje KK Lavovi Brčko 

Sigurna igra naših Lavica na startu nove sezone Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine za sigurnu i više nego ubjedljivu pobjedu protiv gošći iz Sanskog Mosta rezultatom 78:35, po četvrtinama 21:6, 20:7, 23:13, 14:9.

Od prvog sudijskog podbacivanja bilo je jasno da su naše djevojke u ovom momentu dosta kvalitetniji sastav u odnosu na košarkašice Sane i bilo je samo pitanje sa koliko poena razlike će ovaj meč da se završi.

Predvođene kapitenom Sarom Đokić i Anđelom Bekić, Lavice su bila nerješiva enigma za gošće i već nakon prvih deset minuta igre prednost je bila dvocifrena (21:6). Nastavile su izabranice trenera Milana Šobota u istom ritmu i tokom drugog i trećeg perioda igre uz mnoštvo atraktivnih i efikasnih poteza, što je i mnogobrojna publika na tribinama dvorane Tehničke škole znala da nagradi zasluženim aplauzima. Priliku za igru i upisivanje u listu strelaca dobile su sve djevojke, a dosta njih po godinama pripada pionirskoj i predpionirskoj selekciji.

Najefikasnije u našoj ekipi bile su kapiten Sara Đokić sa 24 i Anđela Bekić sa 22 postignuta poena. Pored njih za ekipu trenera Milana Šobota nastupile su i: Ana Bjeljac, Lorena Rikić, Milica Gavrić, Aleksandra Svitlica, Elena Perić, Ajna Denić, Katarina Pudić, Jelena Đurić, Isidora Vidović, Andrea Miranović i Đurđina Pejić.

Kadetkinje KK Lavovi Brčko

Čestitke našim curama i stručnom štabu na prikazanoj igri ostvarenoj pobjedi!

U narednom kolu Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine, 30 oktobra,  naše kadetkinje na domaćem terenu u Brčkom dočekuju ekipu Jedinstva iz Tuzle.