PIONIRI I MLAĐI PIONIRI PORAŽENI NA STARTU PRVENSTVA

Utakmicama prvog kola u konkurenciji pionira i mlađih pionira danas je počelo Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivo Područnog košarkaškog saveza Bijeljina (PKS BN).

Pioniri KK Lavovi Brčko

Prvenstvo Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKS BN, danas je počelo utakmicama prvog kola između KK Lavovi i KK Zvornik Basket u konkurenciji pionira i mlađih pionira.

Prvu utakmicu dana u sportskoj dvorani Tehničke škole  Brčkom, odigrali su pioniri, koji su sasvim zasluženo već na startu sezonu upisali jedan izuzetno težak i ubjedljiv poraz pred domaćom publikom.

Čitavim tokom meča gosti iz Zvornika su dominirali, kako u odbrani, isto tako i u napadu. Naši momci nisu imali adekvatan odgovor na agresivnu igru Zvorničana u odbrani dok su u napadu djelovali dosta neorganizovani, a kao rezultat svega toga došao je ubjedljiv poraz rezultatom 35:87 po četvrtinama (13:26, 8:13, 5:24, 9:24).

Mlađi pioniri KK Lavovi Brčko

Nakon pionira, na terenu su izalšli mlađi pioniri koji su pružili dosta bolju igru, ali na kraju su i oni morali čestitati gostima na zasluženoj pobjedi. Prve period igre protiče u nešto boljoj igri gostiju (6:10), u drugih osam minuta viđena je potupuna dominacija naših Lavova na terenu za rezultatski preokret i prednost od osam poena na poluvremenu (24:16).

Neuporedivo bolja igra Zvorničana tokom treće četvrtine donijela je rezultatsku prednost u njihovu korist koju naši momci do kraja meča nisu uspjeli da stignu i pobjednika ovog meča dovedu u pitanju. Na kraju 32:45 po četvrtinama (6:10, 18:6, 4:21, 4:8) za sigurnu i zasluženu pobjedu košarkaša Zvornik Basketa.

Čestitke ekipama iz Zvornika na fer i korektnoj igri i zasuženim pobjedama.

U narednom, drugom kolu pioniri i mlađi pioniri gostuju u Ugljeviku, gdje će odigrati utakmice protiv odgovarajućih selekcija OKK Rudar 2015.