WABA LIGA: PORAZ LAVICA U 3. KOLU OD ORLOVA

Košarkašice Lavova juče su odigrale utakmicu trećeg kola WABA lige protiv ekipe KK “Orlovi” iz Banja Luke i na kraju poražene rezultatom 56:73.

Treća utakmica u okviru ovosezonske WABA lige donijela nam je i treći poraz naših Lavica, ovoga puta na gostujućem parketu u Banja Luci protiv ekipe Orlova, koja je prošle sezone osvojila vicešampionsku titulu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine i treće mjesto u WABA ligi.

Izuzetno loša igra naših djevojaka tokom prve četvrtine, domaće košarkašice koriste na pravi način da već nakon prvog perioda igre dođu do dvocifrene rezultatske prednosti, koju su znalački održavale do samog kraja meča. Uspjevale su Lavice u pojednim momentima da priđu i na jednocifren zaostatak, ali isto tako i Banjalučanke su imale i najveću prednost od 19 poena razlike, da bi na kraju meč završio ubjedljivim i više nego zasluženim porazom naše ekipe.

ORLOVI 73

LAVOVI 56

(20:9, 16:13, 19:19, 18:15)

S T A T I S T I K A

Najefikasnija košarkašica u našoj ekipi bila je kapiten Milica Đokić sa 16 postignutih poena uz to je dodala 7 skokova i 3 asistencije, a još su nastupile: Valentina Došić, Tamara Šarenac, Mirela Halilović 15 p, 4 sk, 4 as, Ivana RokvićNataša Savić 1 p, 1 sk, 4 as, Iva Karišik 4 p, 6 sk, 1 as, Ines Babić 7 p, 3 sk, Ana Đokić, Jelena Lazarević 13 p, 10 sk, 1 as, Sara Savić i Ajla Redžović.

U narednom, četvrtom kolu WABA lige naša ekipa je slobodna, a nakon toga 9. novembra, slijedi duel protiv predstvanika Slovenije u ovom takmičenju i jednog od glavnih favorita ovog takmičenja, ekipe Cinkarna iz Celja.

Prvi naredni meč naše Lavice igraju već u subotu, 29. oktobra, u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom. Protivnik u okviru prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine od 15:00 časova biće ekipa Leotara iz Trebinja.

Lavice pozivaju publiku da dođe u što većem broju, pruži im podršku, koje su bile lišene protiv Nikšića u prvoj utakmici na domaćem terenu ove sezone. Budite šesti igrač naših Lavica!