PREMIJER LIGA BIH: LAVICE PROTIV LEOTARA NA STARTU SEZONE

Utakmicom prvog kola protiv ekipe ŽKK “Leotar 03” iz Trebinja, naše Lavice u subotu startuju sa takmičenjem u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za sezonu 2022-2023.

KK Lavovi Brčko

Prva utakmica u novoj takmičarskoj sezoni u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ujedno i prvu utakmicu nove sezone koju će naše Lavice imati priliku odigrati pred svojom publikom, biće odigrana u subotu, 29. oktobra, u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom.

Protivnik u prvom Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice je ekipa Leotara iz Trebinja, sa kojom su naše Lavice prethodne sezone odigrale dvije utakmice i upisale polovičan učinak, pobjeda u Brčkom i poraz u Trebinju.

Subotnja utakmica dolazi u trenutku kada su naše Lavice vezale tri poraza u okviru WABA lige, ali biće ovo sjajna prilika da publika ispuni tribine i pruži bezrezervnu podršku našim djevojkama u nastojanju da prekinu seriju poraza i pobjedom startuju u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Utakmica između Lavova i Leotara igra su u subotu, 29.10.2022. u dvorani Tehničke škole sa početkom u 15:00 časova. Ulaz je slobodan!

Sudije ovog meča biće: Davorin Skenderija i Slaven Vavan (Banja Luka), Milan Danilović (Aleksandrovac). Delegat: Zoran Mejić (Banja Luka).

SREĆNO LAVICE!

Ostali parovi prvog kola Premijer lige BiH za košarkašice

Play Off – Kozara (subota 17:00)

Zrinjski – Čelik (subota, 19:00)

Banovići – Feniks (subota 19:00)

Mladi Krajišnik – Jedinstvo (subota 19:00)

slobodna je ekipa Orlova.