WABA LIGA: PORAZ LAVICA U 5. KOLU OD AKTUELNOG ŠAMPIONA

Košarkašice Lavova odigrale su prethodnog četvrtka utakmicu petog kola WABA lige protiv aktuelnog i trostrukog šampiona WABA lige, ekipe ŽKK “Cinkarna Celje” iz Celja i na kraju poražene rezultatom 45:96.

KK Lavovi Brčko

Četvrta utakmica u okviru ovosezonske WABA lige donijela nam je i četvrti poraz naših Lavica, ovoga puta na domaćem parketu protiv predstavnika Slovenije i aktuelnog šampiona, ekipe Cinkarne Celje.

Bila je ovo utakmica za pamaćenje, prije svega iz razloga što nikada prije u Brčkom nije gostovala košarkaška ekipe ovog kvaliteta i reputacije. Ekipa koja je pokazala jedan visok nivo igre, koja je u ovom momentu daleko iznad naše. Takođe, klupska organizacija i profesionalnosti kompletnog osoblja zaslužuju epitet šampiona.

I pored izuzetno ubjedljivog poraza, sa velikom sigurnošću se može konstatovati da je ovo bila i najbolja igra naših Lavica u ovosezonskom izdanju WABA lige. Kvalitet i iskustvo koje posjeduju košarkaškice Cinkarne bili su nepremostiva prepreka našim djevojkama na ovom meču, ali jednako tako i svim ostalim ekipama u dosadašnjem dijelu sezone protiv koga je predstavnik Slovenije igrao.

Hrabro su se Lavice suprostavile aktuelnom šampionu, koji je relativno brzo stekao osjetljivu rezutatsku prednost, ali uz ogromnu podršku sa tribina, izabranice trenera Bližnjakovića nisu odustajale do posljednjeg zvuka sirene. Veliki broj izgubljenih lopti, dosta promašenih šuteva iz otvorenih pozicija, gošće znalački koriste za konstatno uvećanje prednosti i za sigurnu i više nego zasluženu pobjedu:

LAVOVI 54

CINKARAN CELJE 96

(9:32, 14:30, 18:20, 4:14)

S T A T I S T I K A

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Jelena Lazarević sa 12 postignutih poena, dvocifrena je bila i kapiten Milica Đokić sa 10 ubačenih poena. Pored njih nastupile su i: Valentina Došić 4, Tamara Šarenac, Mirela Halilović 6, Sara Đokić, Ivana Rokvić, Nataša Savić, Iva Karišik 4, Ines Babić 7, Sara Savić 2 i Ksenia Vukić.

U narednom, šestom kolu WABA lige, slijedi duel protiv predstvanika Srbije u ovom takmičenju, ekipe Vojvodina 021 i Novog Sada. Ova utakmica biće odigrana u četvrtak, 17. novembra, u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 19:00 časova.

Prvi naredni meč naše Lavice igraju već u nedelju, 13. novembra, u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom, a protivnik u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine od 18:00 časova biće ekipa Orlova iz Banja Luke.

Lavice pozivaju publiku da dođe u što većem broju, pruži im podršku u namjeri da nastave sa dobrim igrama i rezultatima u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.