WABA LIGA: LAVICE DOČEKUJU AKTUELNOG I TROSTRUKOG ŠAMPIONA WABA LIGE

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u četvrtak, 10. novembra, utakmicu petog kola WABA lige protv ekipe ŽKK “Cinkarna Celje” iz Celja.

KK Lavovi Brčko

Nakon tri vezana poraza u ovom takmičenju, Lavice u četvrtak sa početkom u 19:00 časova u dvorani Tehničke škole u Brčkom, dočekuju najtežeg mogućeg protivnika u ovom momentu. Aktuelani i trostruki šampion WABA lige, ekipa ŽKK “Cinkarna Celje” iz Celja (Slovenija), dolazi u Brčko.

Trener naših Lavica Aleksandar Bližnjaković u najavi ovog meča istakao je: “Očekuje nas jedan zaista težak meč protiv odličnog protivnika. Očekujem da ekipa pruži svoj maksimum i da na najbolji mogući način parira šampionu. Dvije pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine popravile su raspoloženje u ekipi i ne preostaje nam ništa drugo da vrijeme do ovog mečea iskoristimo da se pripremimo na najbolji mogući način. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i pruži neophodnu podršku ekipi”.

Aleksandar Bližnjaković, trener KK Lavovi Brčko

“Sa velikim zadovoljstvom mogu da istaknem činjenicu da ćemo u četvrtak imati priliku da u našem gradu ugostimo jednu vrhunsku ekipu, skup sjajnih pojedinaca na terenu, odlično vođenih sa klupe. Želja svih nas u klub bila je da budemo u društvu najboljih i da kroz ovakve utakmice napredujemo u svakom segmentu. Cinkarna Celje je sjajan primjer ozbiljnog sistema i vrijeme pred nama želimo da iskoristimo da od ovakvih ekipa naučimo mnoge stvari koje bi mogli primjeniti u funkcionisanju našeg klub. Ono što je sigurno, očekuje nas pravi košarkaški spektakl protiv rivala koji je posljednje dvije decencije dominantan u slovenačkoj košarci i konstantno u samom vrhu regionalne košarke”, izjavio je Boško Vukadinović, predsjednik KK Lavovi Brčko pred utakmicu protiv ekipe Cinkarna Celje.

Prenos utakmice 5. kola WABA lige između Lavova i Cinkarne Celje možete pratiti na OVOM LINKU

SREĆNO LAVICE!