PREMIJER LIGA BIH: UBJEDLJIVA POBJEDA LAVICA PROTIV JEDINSTVA U TUZLI

Nakon odličnog izdanja na startu Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice i pobjede na domaćem parketu u Brčkom protiv Leotara iz Trebinja, košarkašice KK Lavovi, nastavile su sa odličnim igrama u novoj sezoni. U okviru drugog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u tuzlanskoj dvorani “Mejdan” savladale su košarkašice domaćeg KK “Jedinstvo” rezultatom 56:75 i ostale u samom vrhu prvenstvene table.

KK Lavovi Brčko

Nešto lošiji početak meča naših Lavica, rezultirao je neizvjesnošću do polovine prvog perioda igre (10:10). Minuta odmora trenera Bližnjakovića i ulazak u igru Mirele Halilović donijeli su boljitak u igri, kako u odbrani, isto tako i u napadu. Vrlo brzo brčanske košarkašice dolaze do dvocifrene rezultatske prednosti i prvi period završavaju sa dvostuko više postignutih poena od protivnica (13:26).

Mirala Halilović, koja je i bila najefikasniji akter meča sa 18 postignutih poena i juniorska reprezentativka Bosne i Herecegovine Jelena Lazarević sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 10 skokova, prednjačile su u napadu i tokom drugog, a naročito trećeg perioda igre, kada je viđena i najveća rezultatska prednost košarkašica Lavova na ovom meču 39:65.

Pored pomenutog dvojca, dvocifrene u Tuzli bile su i Ines Babić sa 13 i kapiten Milica Đokić sa 10 postignutih poena, a treba istaći i sjajnu partiju mlade Sare Đokić (2007), koja je sa učinkom od 7 poena, 8 skokova i 3 asistencije dala značajan doprinos drugoj ovosezonskoj pobjedi Lavica.

Na kraju sigurna i ubjedljiva pobjeda košarkašica Lavova, koje sa skorom od 2-0, drže sam vrh prvenstvene tabele. U narednom, trećem kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine, 13. novembra, u Brčkom, Lavice dočekuju aktuelne vicešampionke Bosne i Hercegovine, ekipu Orlova iz Banja Luke.

Prije tog meča, u četvrtak 10. novembra, od 19:00 časova u dvorani Tehničke škole, očekuje se pravi košarkaški spektakl u Brčkom, jer u okviru 5. kola WABA lige Lavice ugošćuju šampiona WABA lig i šampiona Slovenije, ekipu Cinkarna Celje.