UBJEDLJIVA POBJEDA KADETKINJA PROTIV JEDINSTVA IZ TUZLE

Današnjom zaostalom utakmicom drugog kola u konkurenciji kadetkinja protiv KK “Jedinstvo” iz Tuzle nastavljeno je takmičenje u okviru Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine za naš tim.

Kadetkinje KK Lavovi Brčko

Sigurna igra naših Lavica i u drugom meču ove sezone Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine, za još jednu sigurnu i više nego ubjedljivu pobjedu protiv gošći iz Tuzle rezultatom 82:53, po četvrtinama 22:13, 27:11, 27:10, 06:19.

Sam start meča nije nagovještavao ovakav rasplet meča. Naime Tuzlanke utakmicu utvaraju serijom 9:0, dok su naše Lavice bez koša bile puna 3 minuta. Nakon minute odmora koju je tražio trener Milan Šobot, Lavice preuzmaju stvari u svoje ruke i vrlo brzo identičnom serijom 9:0 vraćaju rezultatski egal. Nisu Lavice imale namjeru da se tu zaustave i do kraja prvog perioda igre prave još jednu sjajnu seriju i nakon deset minuta igre na semaforu je pisalo (22:13).

Onako kako su završile prvu četvrtinu, Lavice su nastavile da igraju i tokom drugog i trećeg perioda igre. U napadu predvođene sjajnim kapitenom Sarom Đokić (29 poena), kao i raspoloženim Anđelom Bekić (22) i Katarinom Pudić (12), uz odličnu igru svih djevojaka u odbrani, Lavice su rezultatsku prednost konstantno uvećavale do maksimalnih plus 42 poena prednosti na kraju treće četvrtine.

Tokom posljednjih deset minuta trener Šobot priliku je dao i mlađim košarkašicama, koje su to znalački iskoristile da se dodatnu nametnu za neke naredne mečeve koji očekuju naše mlade Lavice.

Na kraju sigurna, ubjedljiva i zaslužena pobjeda naše ekipe, kojoj je ovo bila druga utakmica i druga pobjeda u okviru Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine ove sezone.

LAVOVI 82

JEDINSTVO 53

(22:13, 27:11, 27:10, 6:19)

Kadetkinje KK Lavovi Brčko

KK Lavovi: 

Sara Đokić, Anđela Bekić, Katarina Pudić, Ana Bjeljac, Milica Gavrić, Ajna Denić, Aleksandra Svitlica, Elena Perić, Isidora Vidović, Lorena Rikić, Slađana Đokić, Đurđina Pejić i Andrea Miranović. 

Čestike našim Lavicama i stručnom štabu na sjajnoj košarkaškoj predstavi u sali Prve osnovne škole Ilićka i ostvarenoj pobjedi. Čestitke i gošćama na fer i korektnoj igri!

U narednom, trećem kolu Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine, naše Lavice su slobodne, dok u četvrtom kolu na domaćem terenu dočekuju još jednu ekipu iz Tuzle, KK StarTZ.