PREMIJER LIGA BIH: POBJEDA LAVICA PROTIV FENIKSA U ČETVRTOM KOLU UZ REKORDAN BROJ POSTIGNUTIH POENA

Košarkašice KK Lavovi Brčko nastavile su sa odličnim igrama na početku sezone Prvenstva Bosne i Hercegovine. U okviru četvrtog kola savladale su ekipu banjalučkog Feniksa na gostujućem terenu u dvorani “Obilićevo” rezultatom 39:118 po četvrtinama 11:33, 7:35, 7:26 i 14:24.

KK Lavovi Brčko

Pobjeda koja je na kraju ovjekovječena rekordnim brojem postignutih poena na jednoj utakmici u klupskoj istoriji (118), a malo je nedostajalo da naše Lavice dođu i do rekordne prednosti ostvarene na kraju jednog meča (rekord je 86 poena razlike protiv Slobode iz Novog Grada iz februara 2021. godine u okviru Prve ženske lige Republike Srpske).

Sjajna igra kompletne ekipe Lavova viđena je u subotu u dvorani Obilićevo, prije svega u odbrani, nakon čega je dolazila i laka realizacija u napadu. Domaće košarkašice jednostavno nisu mogle parirati našim košarkašicama niti u jednom segmentu košarkaške igre na ovom meču. Imao je trener Bližnjaković veliki broj raspoloženih košarkašica na ovoj utakmici, koje iz meča u meč polako podrižu formu pred izuzetno težak i zgusnut raspored na tri fronta do kraja kalendarske godine.

Čak šest košarkašica Lavova su meč protiv Feniksa završile sa dvocifrenim poenterskim učinkom, a najefikasnija je bila juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine Jelena Lazarević sa 22 postignuta poena, uz to je dodala i 11 skokova, ostvarivši ukupno peti dabl – dabl učinak ove sezone u svim takmičenjima. Sjajna je bila i kadetska reprezentativka Bosne i Hercegovine Valentina Došić sa 20 postignutih poena (4 trojke iz 5 pokušaja). Dvocifrene su bile i Ines Babić 16, Iva Karišik 12, Milica Đokić i Mirela Halilović sa po 10 postignutih poena. Pored njih nastupile su i: Anđela Bekić, Tamara Šarenac 2, Sara Đokić 6, Nataša Savić 4, Sara Savić 9 i Ksenia Vukić 7.

KK Lavovi Brčko

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na prikazanoj igri i ostvarenoj pobjedi!

Ovom pobjedom naše Lavice su zadržale drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli sa skorom 3-1 i ukupno 7 osvojenih bodova.

U Prvenstvu Bosne i Hercegovine slijedi dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza, a u narednom, petom kolu, 4. decembra, Lavice na domaćem parketu u dvorani Tehničke škole u Brčkom ugostiće ekipu Čelika iz Zenice.

Prva naredna utakmica naše Lavice očekuje u srijedu, 30. novembra, u okviru 7. kola WABA lige na gostujućem terenu u Nikšiću protiv istoimene ekipe.