PREMIJER LIGA BIH: POBJEDA LAVICA U SARAJEVU PROTIV AKTUELANOG ŠAMPIONA BIH U ŠESTOM KOLU

Utakmicama šestog kola, u vikendu za nama nastavljeno je Prvenstvo Bosne i Hercegovine za dame. Košarkašice KK Lavovi Brčko svoju utakmicu 6. kola, odigrale su u sarajevskoj dvorani Skenderija protiv aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, ekipe Play Off i ostvarile sigurnu pobjedu rezultatom 64:75 po četvrtinama 17:25, 21:17. 14:17 i 12:16.

KK Lavovi Brčko

Pobjeda u Sarajevu omogućila je izabranicama trenera Bližnjakovića da nakon šest odigranih kola zaposjednu na prvo mjesto prvenstvene tabele sa skorom 5-1 i ukupno 11 osvojenih bodova.

Utakmica u Skenderiji otvorena je serijom naših Lavica 5:0, ali domaće košarkašice, koje su se pred ovaj meč dodatno pojačale dovođenjem iskusne američke košarkašice Monique Blanks i reprezentitvke Hrvatske Josipe Silov, uzvraćaju serijom 6:0. Međutim vrlo brzo, prije svega zahvaljujući kvalitetnoj igri u odbrani i preciznim šutevima za tri poena Lavice ponovo dolaze do rezultatske prednosti, koju su lavovskom borbom uvećavale do maksimalnih 14 poena prednosti početkom posljednjeg perioda igre 54:68.

Na kraju, više nego zaslužena pobjeda Lavica u meču u kojem su 38 minuta imale rezultatsku prednost, nadigravši aktuelne šampionke u svim elementima košarkaške igre.

KK Lavovi Brčko

Najefikasnija kod Lavova bila je kapiten i juniorska reprezentativka Srbije Milica Đokić sa 24 postignuta poena, tome je dodala 6 skokova i 4 asistencije. Sjajan učinak imala je i juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine Jelena Lazarević sa sedmim ovosezonskim dabl-dabl učinkom od 15 poena i 15 skokova. Dvocifrena je bila i Iva Karišik sa 14 poena i 8 skokova. Pored njih nastupile su i: Valentina Došić, Tamara Šarenac, Mirela Halilović 6, Sara Đokić 4, Nataša Savić, Ines Babić 9, Sara Savić 3, Ajla Redžović i Ksenia Vukić.

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na prikazanoj igri i osvarenoj pobjedi u Sarajevu u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U narednom, 7. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine Lavice dočekuju ekipu Zrinjskog iz Mostara. Ova utakmica na rasporedu je u subotu, 17. decembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 15:00 časova.

Nakon utakmice protiv Zrinjskog, u srijedu, 21. decembra, Lavice očekuje posljednja utakmica grupne faze WABA lige protiv ekipe Cinkarna Celje na gostujućem parketu u Sloveniji.