PREMIJER LIGA BIH: POBJEDOM PROTIV ZRINSJKOG LAVICE ZADRŽALE VODEĆU POZICIJU NA TABELI

Utakmicama sedmog kola, proteklog vikenda nastavljeno je Prvenstvo Bosne i Hercegovine za dame. Košarkašice KK Lavovi Brčko svoju utakmicu 7. kola, odigrale su u dvorani Tehničke škole u Brčkom protiv ekipe Zrinjskog iz Mostara i ostvarile sigurnu i ubjedljivu pobjedu rezultatom 89:48 po četvrtinama 18:9, 19:14, 28:12 i 24:13.

KK Lavovi Brčko

Bila je ovo ukupno šesta prvenstvena pobjeda naših Lavica ove sezone, koja im je omogućila da i nakon 7. kola ostanu vodeća ekipa na prvenstvenoj tabeli sa ukupno 13 osvojenih bodova.

Sam početak utakmice protiv Zrinjskog nije nagovještavao izuzetno ubjedljivu pobjedu na kraju. Početak utakmice, kao i veći dio prvog poluvremena protekao je u nešto lošijem izdanju naše ekipe, prije svega u fazi napada. Ono čemu trener Bližnjaković poklanja izuzetnu pažnju i što je osnova svega, odbrana, dosta dobro je funkcionisala i u momentima kada u napadu nije išlo po planu, a u prilog tome govore samo 23 primljena poena za 20 minuta igre.

Sve što su Lavice ostale dužne u prvom poluvremenu, apsolutno su nadoknadile u drugih 20 minuta igre, što je i publika znala da nagradi gromoglasnim aplauzima, pogotovo nakon izuzetno atrkativnih poteza i akcija kojih nije nedostajalo. Predvođene raspoloženom Sarom Savić, Lavice su konstantno tokom treće i četvrte četvrtine uvećavale rezultatsku prednost. Pored pomenute Sare Savić, u košgeterskom učinku pridružile su joj se i Mirela Halilović, Tamara Šarenac i Iva Karišik, što je bilo i više nego dovoljno za sigurnu i ubjedljuvu pobjedu od 41 poena razlike.

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na prikazanoj igri i još jednoj prvenstvenoj pobjedi ove sezone. BRAVO LAVICE!

KK Lavovi Brčko

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Sara Savić sa 18 postignuta poena uz fantastičan šut iz igre 9/10, tome je dodala 8 skokova i 3 blokade. Dvocifrene su bile i Mirela Halilović sa 13, te Tamara Šarenac i Iva Karišik sa po 11 postignutih poena. Pored njih nastupile su i: Anđela Bekić 3 p, Valentina Došić 4 p 10 sk 3 as, Milica Đokić 5 p 5 sk 8 as, Sara Đokić 2p 2 sk, Nataša Savić 9 p 4 sk 9 as, Ines Babić 5 p 2 sk 2 as, Jelena Lazarević 8 p 6 sk Ajla Redžović.

U narednom, 8. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine košarkašice Lavova, u nedelju 25. decembra gostuju u Banovićima, gdje će odigrati meč protiv istoimene ekipe, koja je trenutno drugoplasirana na tabeli i bez prvenstvenog poraza ove sezone.

Prije tog meča, tačnije u srijedu, 21. decembra, Lavice očekuje posljednja utakmica grupne faze WABA lige protiv ekipe Cinkarna Celje na gostujućem parketu u Sloveniji.