WABA LIGA 10. KOLO: LAVICE GOSTUJU U SLOVENIJI KOD AKTUELNOG ŠAMPIONA

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u srijedu, 21. decembra, utakmicu desetog kola WABA lige protiv ekipe ŽKK “Cinkarna Celje” iz Celja, Slovenija.

KK Lavovi Brčko

Odlinčno izdanje u 7. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog iz Mostara i ubjedljiva pobjeda (89:48) omogućila je našim Lavicama da i u nastavak prvenstvene trke uđu sa vodeće pozicije.

Prije nastavka prvenstvene trke i derbi utakmice u Banovićima, naše Lavice očekuje gostovanje u Sloveniji, i to u okviru posljenjeg, 10. kola grupne faze takmičenja WABA lige protiv aktuelnog šampiona WABA lige, kao i aktuelnog šampiona Slovenije, ekipe Cinkarna Celje.

U dosadašnjem dijelu sezone u okviru WABA lige naše Lavice su upisale jednu pobjedu i šest poraza i sa ukupno 8 bodova zauzimaju 4. mjesto u grupi B, a od rezultata utakmica posljednjeg kola, kao i rezultata zaostale utakmice predposljednjeg kola (Nikšić – Vojvodina, igra se 28.12.2022.), zavisi plasman naše ekipe u drugu fazu (Superliga) WABA lige za sezonu 2022-2023.

Aleksandar Bližnjaković, trener KK Lavovi Brčko

“Očekuje nas jedna izuzetno teška utakmica protiv aktuelonog šampiona WABA lige. Sa ekipom Celja imali smo priliku da se upoznamo u međusobnom duelu u okviru 5. kola ovde u Brčkom. Radi se o jednoj izuzetno kvalitetnoj ekipi, sa jako širokim rosterom. Izlazimo na ovaj meč spremni, željni novog dokazivanja protiv odličnog protivnika. Potrudićemo se da odigramo što je bolje moguće, a od moje ekipe očekujem da daju svoj maksimum u ovom momentu i da na pravi način reprezentujemo i naš klub i grad na ovom gostovanju”, istakao je trener KK Lavovi Aleksandar Bližnjaković pred put u Sloveniju.

Utakmica 10. kola WABA lige između Cinkarne Celje i Lavova na rasporedu je u srijedu, 21. decembra u dvorani Gimnazije Celje sa početkom u 18:00 časova. Prenos ovog meča možete pratiti na zvaničnom YouTube kanalu WABA lige

SREĆNO LAVICE!