WABA LIGA: PORAZ LAVICA U 10. KOLU OD CINKARNE CELJE

Košarkašice Lavova odigrale su prethodne srijede utakmicu desetog kola WABA lige protiv predstavnika Slovenije u ovom takmičenju, ekipe ŽKK “Cinkarna Celje” iz Celja i na kraju poražene rezultatom 108:47.

Posljednja utakmica grupne faze u ovosezonskom izdanju WABA lige donijela je našim Lavicama gostovanje u Sloveniji i duel protiv aktuelnog šampiona WABA lige i aktuelnog šampiona Slovenije, ekipe Cinkarna Celje iz Celja.

KK Lavovi Brčko

Domaće košarkašice su i na ovom meču opravdale ulogu izrazitog favorita i slavile izuzetno ubjedljivu pobjedu protiv oslabljenih Lavica, koje sa nestrpljenjem iščekuju odigravanje zaostale utakmice 9. kola između Nikšića i Vojvodine. U slučaju pobjede gostujuće ekipe, koja je favorit u tom meču, košarkašice Lavica ostvariće plasman u narednu rundu WABA lige i osigurati novih osma evropskih mečeva protiv ekipa iz Srbije, Hrvatske, Bugarske i Crne Gore.

CINKARNA CELJE 108

LAVOVI BRČKO 47

31:10, 24:10, 29:18, 24:9

S T A T I S T I K A

Najefikasnije u ekipi trenera Bližnjakovića protiv Cinkarne Celje bile su kapiten Milica Đokić i Iva Karišik sa po 11 postignutih poena, a pored njih na ovom meču nastupile su i: Anđela Bekić, Valentina Došić 2, Tamara ŠarenacMirela Halilović 3, Sara Đokić 2, Ines Babić 6, Jelena Lazarević 3, Sara Savić 9, Ajla Redžović i Ksenia Vukić.