PREMIJER LIGA BIH: PORAZ LAVICA U BANJA LUCI NAKON DVA PRODUŽETKA

Utakmicama 14. kola, nastavljeno je Prvenstvo Bosne i Hercegovine za dame za sezonu 2022-2023. Košarkašice KK Lavovi Brčko svoju utakmicu ovog kola, odigrale su u subotu, 4. februara, u sportskoj dvorani “Obilićevo” u Banja Luci protiv ekipe Orlova i upisale treći ovosezonski poraz, i to nakon dva produžetka i 50 minuta aktivne ige rezultatom 105:104 (19:20, 25:22, 23:23, 14:14, 12:12, 12:11).

KK Lavovi Brčko

Spektakularan meč odigrale su u subotu uveče naše košarkašice u Banja Luci protiv aktuelnog vicešampiona BiH ekipe Orlova u okviru 14. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. Pitanje pobjednika u derbiju kola riješeno je tek nakon dva produžetka, iako su Lavice na samo 15 sekundi do kraja drugog produžetka imale 4 poena prednosti, ali trojkom Mitrovićke Banjalučanke dolaze do prednosti 105:104 u posljednjim sekundama meča.

Imale su naše Lavice veliku priliku da pitanje pobjednika riješe i u regularnom toku meča, jer su na 4 minute do kraja imale prednost od 8 poena (69:77), međutim nekoliko nesmotrenih grešaka Banjalučanke koriste da poentiraju u napadu i dođu do rezultatskog egala. Imala je Jelena Lazarević priliku sa slobodnog bacanja pri rezultatu 81:81 da riješi pitanje protivnika ali nažalost nije uspjela da ga realizuje.

U prvom produžetku igralo se koš za koš, Orlovi su trojkom Tadićke došli do prednosti 93:92 da bi nakon toga naša Jelena Lazarević realizovala jedno od dva slobodna bacanja. što je bilo dovoljno za ulazak u dodatnih 5 minuta igre.

Kako u regularnom toku meča i prvom produžetku, isto tako, i u drugom produžetku naše košarkašice su imale sjajnu priliku da meč završe u svoj korist ali nažalost nisu uspjele u tome. Na kraju pobjeda košarkašica Orlova i treći prvenstveni poraz ove sezone naših Lavica, koje nakon ovog kola drže treće mjesto na prvenstvenoj tabeli sa skorom 10-3 i ukupno 23 osvojena boda.

ORLOVI 105

LAVOVI 104

S T A T I S T I K A

Najefikasnija u našoj ekipi bila je kapiten Milica Đokić sa 26 postignutih poena, a tome je dodala i 9 skokova i 8 asistencija, Mirela Halilović je dodala 22, a dvocifrene su bile i Jelena Lazarević sa 18, te Iva Karišik sa 14 i Nataša Savić sa 13 postignutih poena. Svoj doprinos ovoj sjajnoj utakmici dale su i Sara Đokić sa 9 i Valentina Došić sa 2 postignuta poena, a nastupile su i: Anđela Bekić, Tamara Šarenac, Ana Đokić, Ajla Redžović i Ksenia Vukić.

U narednom, 15. kolu naše Lavice u dvorani Tehničke škole u Brčkom dočekuju ekipu Feniksa iz Banja Luke, a meč je na rasporedu u nedelju, 19. februara sa početkom u 18:00 časova.