PREMIJER LIGA BIH 14. KOLO: LAVICE U DERBIJU KOLA GOSTUJU U BANJA LUCI

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u subotu, 4. februara, utakmicu 14. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe KK “Orlovi” iz Banja Luke.

KK Lavovi Brčko

Istorijska pobjeda u WABA ligi protiv ekipe Zagreba je arhivirana, naše Lavice već sutra očekuje utakmica 14. kola, koja ujedno nosi i epitet derbija kola protiv ekipe Orlova na gostujućem parketu u Banja Luci.

U prethodnom, 13. kolu naše Lavice su na domaćem parketu u dvorani Tehničke škole u Brčkom savladale ekipu Jedinstva iz Tuzle rezultatom 98:40 i trenutno drže drugu poziciju na prvenstvenoj tabeli, dok su košarkašice Orlova trenutno trećeplasirane, a u gradskom derbiju u 13. kolu, savladale su ekipu Mladog Krajišnika u gostima rezultatom 40:69 

Tabela Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice nakon 13 odigranih kola.

U prvom dijelu sezone, tačnije u okviru trećeg kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u utakmici koja je odigrana u Brčkom, gošće iz Banja Luke su slavile rezultatom 54:58.

Utakmica 14. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine između Orlova i Lavova biće odigrana u subotu 4. februara u banjalučkoj dvorani “Obilićevo” sa početkom u 17:30h.

Prenos meča iz Banja Luke možete pratiti na zvaničnom YouTube kanalu KSBiH

Sudijsku trojku na ovom meču činiće Esad Pelja (Zenica), Hasan Bajgorić (Zenica) i Azur Lušija (Kakanj), dok je za delegata meča imenovan Zoran Marković iz Zenice.

ISTORIJA DOSADAŠNJIH DUELA

Istorija dosadašnjih odmjeravanja snaga u zvaničnim mečevima Lavova i Orlova pokazuje da je do sada odigrano ukupno devet duela, a Banjalučanke su jedna od rijetkih ekipa sa kojima Lavice imaju negativan skor u zvaničnim mečevima, odnosno u svim dosadašnjim zvaničnim mečevima nemaju ostvarenu pobjedu.

Prvi duel dvije ekipe odigran je 25. decembra 2021. god. u okviru 9. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u Banja Luci i pripao je Orlovima rezultatom 82:63, a pored njega u Prvenstvu Bosne i Hercegovine odigrane su još ukupno četiri utakmice.

U aktuelnoj sezoni viđena su u i dva duela na međunarodnoj sceni. Tačnije u okviru trećeg i osmog kola WABA lige košarkašice Orlova slavile su u mečevima odigranim u Banja Luci i Brčkom.

Prethodne sezone (2021-2022) odigrana su i dva Kup duela. Prvi je odigran u Banja Luci u finalu Kupa Republike Srpske u kojem su Banjalučanke slavile rezultatom 89:59, dok je nedugo nakon toga odigran i polufinalni duel Kupa Bosne i Hercegovine u Mostaru uz novi poraz Lavica 51:68.

Da li će naše Lavice sutra ostvariti prvu zvaničnu pobjedu protiv jedine neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu Prvenstva Bosne i Hercegovine ili će Banjalučanke slaviti desetu pobjedu u međusobnim duelima, ostaje da vidimo sutra oko 19:00 časova, tačnije po završetku duela u Banja Luci.

SREĆNO LAVICE!