PREMIJER LIGA BIH: POBJEDA PROTIV JEDINSTVA, UKUPNO 10. OVE SEZONE U PRVENSTVU

Utakmicama 13. kola, nastavljeno je Prvenstvo Bosne i Hercegovine za dame za sezonu 2022-2023. Košarkašice KK Lavovi Brčko svoju utakmicu ovog kola, odigrale su juče (subota, 28. januar 2023), u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom protiv ekipe Jedinstva iz Tuzle i ostvarile sigurnu i ubjedljivu pobjedu rezultatom 98:40 po četvrtinama 25:12, 30:12. 22:9 i 21:7.

KK Lavovi Brčko

Naše Lavice su se ekspresno oporavile od poraza protiv Duge u Šapcu u okviru WABA Superlige. Juče su ponovo oduševile publiku u dvorani Tehničke škole u meču 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv tuzlanskog Jedinstva i nakon košarkaške dominacije svih 40 minuta trijumfovale rezultatom 98:40, što je Lavicama deseta prvenstvena pobjeda ove sezone. Uz dva poraza i ukupno 22 osvojena boda naše Lavice trenutno zauzimaju drugu poziciju prvenstvene tabele.

LAVOVI 98

JEDINSTVO 40

S T A T I S T I K A

Odlučne su bile Lavice da od samog starta meča ne dozvole bilo kakvu priliku gošćama za eventualno iznenađenje. Krenule su od starta silovito, diktirale ritam igre koji njima odgovara, a kao rezultat svega toga, već nakon deset minuta igre na semaforu je pisalo ubjedljivih 25:12. Druga četvrtina je bila još ubjedljivija i mnogo atraktivnija za publiku koja je i ovog puta u velikoj mjeri ispunila tribine dvorane Tehničke škole. Veliki broj poenterski raspoloženih košarkašica uz dobru igru u odbrani omogućilo je da naše Lavice već nakon prvog poluvremena imaju prednost koja je bila nedostižna gošćama iz Tuzle do kraja meča 55:24.

I tokom drugih 20 minuta igre viđena je apsolutna košarkaška dominacija naših Lavica u svim elementima košarkaške igre. Tuzlanke na ovom meču jednostvano nisu mogle parirati našim košarkašicama, koje su sigurnom, ubjedljivom i efikasnom igrom do posljednjeg zvuka sirene napravile sjajnu uvertiru za ponedeljak, kada ih na istom mjestu od 18:00 časova očekuje utakmica 4. kola WABA Superlige protiv ekipe Zagreba.

KK Lavovi Brčko

Trener Bližnjaković pružio je priliku svim košarkašicama, sa podjednakom minutažom u igri, što je i omogućilo da se njih 10 upiše u listu strelaca.

Još jednu sjajnu partiju odigrala je juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine Jelena Lazarević, ostvarila je novi dabl-dabl učinak ove sezone sa 20 postignutih poena i 13 uhvaćenih lopti. Odličnu utakmicu odigrala je i kapiten Milica Đokić ostvarivši učinak od 19 poena, 6 asistencija i 4 skoka. Dvocifrene su bile i Iva Karišik 13 i Nataša Savić 12 postignutih poena, koja je tome dodala i 6 ukradenih lopti, 4 asistencije i 3 skoka.

Trener Bližnjaković protiv Jedinstva računao je i na sljedeće košarkašice: Anđela Bekić 5, Valentina Došić 6, Tamara Šarenac 8, Mirela Halilović 7, Sara Đokić 6, Ana Đokić 2, Ajla Redžović i Ksenia Vukić.

Čestitke našim Lavicama i stručnom štabu na prikazanoj igri i pobjedi protiv Jedinstva!

Za Lavice nema odmora jer ih već u ponedeljak, 30. januara očekuje nova utakmica, i to u okviru 4. kola WABA Superlige kada Brčkom gostuje ekipe ŽKK “Zagreb” iz Zagreba. Utakmica protiv predstavnika Hrvatske u WABA ligi igra se u dvorani Tehničke škole sa početkom u 18:00 časova.