PREMIJER LIGA BIH 13. KOLO: LAVICE DOČEKUJU JEDINSTVO IZ TUZLE

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u subotu, 28. januara, utakmicu 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe KK “Jedinstvo” iz Tuzle.

KK Lavovi Brčko

Početak drugog dijela sezone u Prvenstvu Bosne i Hercegovine donio je našim Lavicama gostovanje u Trebinju odakle su se vratile sa ubjedljivom pobjedom protiv  Leotara rezultatom 62:91. Nakon toga, Lavice su otputovale u Šabac, gdje su protekle srijede odigrale meč trećeg kola WABA Superlige protiv domaće ekipe Duge i poražene rezultatom 85:73.

Već sutra, očekuje ih nova utakmica, i to u okviru 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. Protivnik u dvorani Tehničke škole od 16:00 časova biće ekipa Jedinstva iz Tuzle, koju su naše Lavice u okviru drugog kola tekuće sezone savladale na gostujućem parketu u tuzlanskoj dvorani Mejdan rezultatom 56:75.

U prethodnom, 12. kolu gošće iz Tuzle, svoj meč igrale su na domaćem parketu protiv banjalučkog Mladog Krajišnika upisavši poraz rezultatom 35:53. Nakon 12 odigranih kola naše Lavice trenutno zauzimaju drugo mjesto sa skorom 9-2 i ukupno 20 osvojenih bodova, dok su košarkašice Jedinstva trenutno osmoplasirane sa skorom 3-8 i ukupno 14 osvojenih bodova.

Tabela Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice nakon 12 odigranih kola.

Pored već pomenutog duela sa početka tekuće sezone, Lavovi i Jedinstvo su odigrali još dva meča, i to u okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine u sezoni 2021-2022. i u oba ta duela Lavice su izašle kao pobjednice.

Duel 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine između Lavova i Jedinstva igra se u subotu, 28. januara, u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 16:00 časova.

Sudijsku trojku iz Zenice činiće: Amer Bambur, Dženan Hasić i Faris Džampo. Delegat meča biće Stevo Todorović iz Bijeljine.

SREĆNO LAVICE!