WABA LIGA: PORAZ LAVICA PROTIV DUGE U ŠAPCU

Košarkašice Lavova odigrale su u srijedu, 25. januara utakmicu trećeg kola WABA Superlige protiv predstavnika Srbije u ovom takmičenju, ekipe ŽKK “Duga” iz Šapca i na kraju poražene rezultatom 73:85.

Detalj sa utakmice Duga Šabac – Lavovi Brčko

Izjednačena igra tokom prvog poluvremena. Imale su Lavice prednost od 8 poena, ali ipak na pauzu se odlazi minimalnom prednošću domaćih košarkašica. Međutim serija Šapčanki na startu drugog poluvremena 15:0 u velikoj mjeri je uticala na konačan ishod meča. Pokušavale su Lavice da se rezultatski vrate u meč, u par navrata došle do jednocifrenog rezultatskog zaostatka, ali domaće košarkašice su odbile svaki napad prije svega zahvaljujući preciznim šutevima za tri poena. Na kraju zaslužena pobjeda košarkašica Duge.

DUGA 85

LAVOVI 73

(21:21, 23:22, 29:11, 12:19)

S T A T I S T I K A

KK Lavovi Brčko

Najefikasnija u našoj ekipi Mirela Halilović 18 poena, a dvocifren poenterski učinak imale su kapiten Milica Đokić 14, Jelena Lazarević 12 i Valentina Došić sa 10 postignutih poena. Pored njih na utakmici protiv Duge nastupile su i : Tamara Šarenac, Sara Đokić 2, Nataša Savić 6, Iva Karišik 8, Ana Đokić, Sara Savić 3, Ajla Redžović i Ksenia Vukić.

Naredni meč u okviru WABA Superlige naše Lavice igraju u ponedeljak 30. januara u dvorani Tehničke škole u Brčkom, a protivnik je ekipe ŽKK Zagreb iz Hrvatske, a prije toga, tačnije u subotu 28. januara na istom mjestu od 16:00 časova Lavice igraju meč 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe Jedinstva iz Tuzle.