PREMIJER LIGA BIH 21. KOLO: LAVICE SAVLADALE MLADI KRAJIŠNIK

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko juče su u dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale utakmicu protiv ekipe ŽKK „Mladi Krajišnik“ iz Banja Luke, kojom je kompletirano 21. kolo Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice.

Sinoć je u dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrana utakmica predposljednjeg kola regularnog dijela šampionata Bosne i Hercegovine. Naše Lavice opravdale su ulogu favorita u ovom meču i po drugi put ove sezone savladale Banjalučanke.

LAVOVI 50

MLADI KRAJIŠNIK 33

po četvrtinama 10:0, 16:13, 11:09, 13:11.

Činjenica da su Lavice u dosadašnjem dijelu šampionata najefikasnija ekipa, za očekivati je bilo da će publika vidjeti još jednu efikasnu utakmicu sa mnoštvom atraktivnih poteza u napadu. Međutim, desilo se upravo suprotno. Mali broj postignutih poena na utakmici u kojoj je došla do izražaja i sjajna igra u odbrani naših košarkašica, a u prilog tome govori i činjenica da košarakšice Mladog Krajišnika tokom prve četvrtine nisu uspjele postići nijedan poen (10:0)!

Kao što je u odbrani sve polazilo za rukom, u napadu dosta toga nije išlo kako su naše košarkašice željele. Veliki broj izgubljenih lopti i promašenih otvorenih šuteva rezultirali su malim brojem postignutih poena. Međutim, odbrana je i na ovom meču imala presudan značaj za konačan rezultat.

Sjajna podrška sa tribina Lavicama, nije izostala ni ovaj put za novu i više nego zasluženu pobjedu, ukupno 15. prvenstvena u tekućoj sezoni.

Jelena Lazarević

Najefikasnija kod Lavova bila je Jelena Lazarević sa 11 postignutih poena, Tamara Šarenac je dodala 9, dok su Milica Đokić i Iva Karišik postigle po 8 poena.

Podršku košarkašicama Lavova na utakmici protiv Mladog Krajišnika sa trbinina pružio je i gradonačelnik Brčko distrikta BiH gospodin Zijad Nišić.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić

U narednom, 22. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine košarkašice Lavova putuju u Gradišku gdje će odigrati utakmicu posljednjeg kola regularnog dijela šampionata protiv domaće Kozare. Ova utakmica na rasporedu je u utorak, 18. aprila u Arena Gradiška sa početkom u 18:00 časova.