PREMIJER LIGA BIH 21. KOLO: LAVICE DOČEKUJU MLADI KRAJIŠNIK

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u utorak, 11. aprila, utakmicu 21. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Mladi Krajišnik” iz Banja Luke.

KK Lavovi Brčko

Pobjeda uz dobru igru u 19. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ŽKK “RMU Banovići” u Brčkom u velikoj mjeri popravila je atmosferu i raspoloženje u našoj ekipi nakon poraza u Mostaru od ekipe Zrinjskog u 18. kolu. Lavice su u 20. kolu bile slobodne što je stručni štab iskoristio da dodatno pripremi ekipu za dvije vrlo važne utakmice u finišu regularnog dijela sezone.

Prva je na rasporedu u utorak, 11. aprila, kada će naše Lavice odigrati utakmicu predposljednjeg, 21. kola regularnog dijala Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice protiv ekipe Mladog Krajišnika iz Banja Luke, a nakon toga u posljednjem, 22. kolu, slijedi gostovanje u Gradišci protiv ekipe Kozare.

U prvom dijelu sezone u okviru 10. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine, Lavice su slavile na gostujućem parketu u Banja Luci protiv ekipe Mladog Krajišnika rezultatom 38:73.

Utakmica 21. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine između Lavova i Mladog Krajišnika biće odigrana u utorak 11. aprila u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 20:30h.

Detalj sa utakmice 19. kola Prvenstva BiH Lavovi – RMU Banovići

Lavice pozivaju sve navijače, ljubitelje košarke i sugrađane da u što većem broju ispune tribine dvorane Tehničke škole i pomognu im u namjeri da dođu do pozitivnog rezultata i pobjede u utakmici 21. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. 

ISTORIJA DOSADAŠNJIH DUELA

Istorija dosadašnjih odmjeravanja snaga u zvaničnim mečevima Lavova i Mladog Krajišnika pokazuje da su do sada odigrana ukupno četiri duela. Pored već pomenutog duela iz prvog dijela aktuelne sezone, odigrana su još dva prvenstvena duela, kao u utakmica četvrtifinala Kupa Republike Srpske u sezoni 2021-2022. Naše Lavice su ostvarile sve pobjede, i u utorak će imati priliku da upišu petu međusobnu pobjedu protiv Banjalučanki u isto toliko odigranih duela.

Našim Lavicama želimo mnogo sreće u utakmici protiv Mladog Krajišnika, sa željom do dođu i do nove pobjede!

SREĆNO LAVICE!

U ostalim utakmicama 21. kola Prvenstva BiH za košarkašice sastaju se:

Zenica: Čelik – Kozara

Banja Luka: Feniks – Play Off

Banja Luka: Orlovi – Zrinjski

Tuzla: Jedinstvo – RMU Banovići

Slobodna je ekipa Leotar 03