PREMIJER LIGA BIH: LAVICE ZAUSTAVLJENE U POLUFINALU PLAY OFFA

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko sinoć su u dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale drugu utakmicu polufinalne serije doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK „RMU Banovići“ iz Banovića i upisale poraz rezltatom 55:60.

Nakon poraza u prvom meču koji je prije četiri dana odigran u Banovićima (74:49) naše Lavice su sinoć upisale i drugi poraz u polufinalnoj seriji doigravanja protiv ekipe RMU Banovići i na taj način završile takmičenje u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za sezonu 2022-2023.

LAVOVI 55

RMU BANOVIĆI 60 

S T A T I S T I K A

SNIMAK UTAKMICE

KK Lavovi Brčko

Imale je publika u dvorani Tehničke škole priliku da uživa u izuzetno kvalitetnoj košarkaškoj predstavi, rezultatski neizvjesnoj utakmici od samog početka do posljednjeg zvuka sirene. Prvo poluvrijeme su naše Lavice odigrale nešto bolje u odnosu na protivnice što im je i omogućilo rezultatsku prednost nakon 20 minuta igre (36:31). Povreda naše Jelene Lazarević u velikoj mjeri je uticala na dešavanja na terenu u nastavku meča. Gošće u trećem periodu igre dolaze do preokreta, a početkom četvrte četvrtine i do dvociFrene rezultatske prednosti prije svega zahvaljujući preciznim šutevima za tri poena, kao i velikom broju izgubljenih lopti naše ekipe.

Uspjele su naše djevojke lavovskom borbom da se vrate u igru. U posljednoj minuti dolaze do zaostatka od 3 poena (53:56) ali više od toga na ovom meču nisu mogle i pobjeda je zasluženo pripala gostujućim košarkašicama, kao i ukupna pobjeda u polufinalnoj seriji.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je kapiten Milica Đokić sa 17 postignutih poena, a uz to je ostvaril 4 skoka i 2 asistencije. Dvocifrene su bile i Mirela Halilović sa 14 poena i 2 skoka, te Akeema Sherika Richards sa dabl-dabl učinkom od 10 poena i čak 12 skokova.

Pored njih trener Bližnjaković na ovom meču računao je i na sljedeće košarkašice: Anđela Bekić, Valentina Došić, Tamara Šarenac, Sara Đokić, Iva Karišik, Ana Đokić, Jelena Lazarević, Ajla Redžović i Ksenia Vukić.

KK Lavovi Brčko

Druga sezona u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova je završena za našu ekipu. Ponovljen je rezultat iz prošle sezone i plasman u play-off kao primarni cilj, u ligaškom dijelu naše Lavice su zauzele treću poziciju i napravile iskorak u odnosu na prethodnu sezonu kada su bile poziciju niže u odnosu na ovosezonsku. Lavice su ove sezone odigrale ukupno 22 utakmice u Prvenstvu Bosne i Hercegvovine, od toga 20 u ligaškom dijelu takmičenja i ostvaren je skor od 16 pobjeda i 4 poraza, uz to upisana su i dva poraza u polufinalnoj seriji doigravanja.

Računajući Prvenstvo Bosne i Hercegovine, Kup Republike Srpske i WABA ligu naše košarkašice ove sezone odigrale su ukupno 39 zvaničnih mečeva.

Na redu su pripreme za sezonu 2023-2024!