SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Košarkaški klub Lavovi Brčko obavještava kompletnu sportsku javnost da je Milica Đokić i dalje član KK Lavovi Brčko.

Takođe, obavještavamo javnost da KK Lavovi Brčko nije dao saglasnost za prelazak igračice Milice Đokić u drugi klub. S obzirom na činjenicu da Milica Đokić ima važeći ugovor sa KK Lavovi Brčko i da je KK Lavovi Brčko ispunio sve preuzete obaveze iz ugovora, prelazak u drugi klub je moguć jedino uz poštovanje i svih ostalih odredaba iz istog preuzetih od strane igračice i njenih zakonskih zastupnika, a koje se odnose na mogućnost prelaska igračice u drugi klub.

Na osnovu prijave odgovrnog lica, protiv Milice Đokić u narednom periodu biće pokrenut disciplinksi postupak pred nadležnim organom KK Lavovi Brčko, a u skladu sa članom 12. i članom 51. Disciplinskog pravilnika KK Lavovi Brčko. Takođe, nadležni organ KK Lavovi Brčko u narednom periodu donijeće odluku o pokretanju disciplinske odgovornosti Milice Đokić pred organima Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Pored toga, pravni tim KK Lavovi Brčko, razmatra i mogućnost podnošenja tužbe pred Osnovnim sudom u Brčkom protiv Milice Đokić i njenih zakonskih zastupnika, radi zaštite interesa KK Lavovi Brčko u ovom slučaju.

O daljim koracima i postupcima po ovom pitanju, KK Lavovi Brčko blagovremeno će obavještavati sportsku javnost.