ADNA MERDANOVIĆ NOVA KOŠARKAŠICA LAVOVA

Talentovana i izuzetno perspektivna Adna Merdanović nova je košarkašica KK Lavovi Brčko.

Adna Merdanović

Kadetska reprezentativka Bosne i Hercegovine Adna Merdanović (2008. 170 cm) nova je košarkašica KK Lavovi Brčko. Adna dolazi iz Bihaća, tačnije iz KK Bihać, gdje je i napravila prve košarkaške korake pod dirigentskom palicom vrhunskog pedagoga, trenera i koordinatora omladinskih selekcija ovog kluba Amira Kulenovića.

“Želim da se zahvalim KK Lavovi što sam dobila priliku da budem dio ovog sjajnog tima i da svoj košarkaški razvoj nastavim u Brčkom. Pored toga, omogućen mi je i nastavak školovanja ovde u Brčkom što je od izuzetnog značaja za mene. Jedva čekam da počnem da na parketu branim boje Lavova, kluba u kom želim da se ostvarim kao košarkašica. Sigurna sam da ću dobrim igrama u klubu zaslužiti i nove pozive u reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine. Takođe, želim da se zahvalim i mom dosadašnjem klubu i trenerima koji su mi omogućili uslove za rad i bez kojih ne bi bila u prilica da dođem u Brčko”, rekla je prilikom potpisivanja ugovora Adna Merdanović.

Adna Merdanović

“Svi ponuđeni uslovi za Adnin dalji košarkaški razvoj bili su više nego na zadovoljavajućem nivou, polazeći prije svega od škole, smještajnih kapaciteta, prelijepog restorana gdje će imati ishranu prilagođenu sportskom načinu života, tako da je prelazak u Lavove bio logičan slijed aktivnosti. Klub raspolaže odličnim infrastrukturnim uslovima za rad sa mladim igračima, takođe, kadrovski je sjajno pokriveni, sa akcentom na individualni rad i posvećnost svakom igraču. Iz ličnog iskustva mogu da kažem da bez individualnog rada sa igračima, pogotovo u Adninom uzrastu teško može da se dostigne nivo koji zahtjeva savremena košarka. KK Lavovi su svakako sredina gdje će Adna imati sjajnu priliku za dalji razvoj, očekuje je preko 50 utakmica na godišnjem nivou u omladinskim selekcijama i prvom timu na domaćoj i međunarodnoj sceni, što je od izuzetne važnosti za njen košarkaški napredak. Adna je kadetska reprezentativka Bosne i Hercegovine i uvjeren sam da je pred njom svijetla budućnost i da će igrama u dresu Lavova u narednom periodu stići i do seniorskog dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine”, istakao je Amir Kulenović koordinator omladinskih selekcija KK Bihać.

“Dolazak talentovane i izuzetno perspektivne Adne Merdanović je ulaganje u budućnost. Mlade košarkašice su prioritet u radu KK Lavovi, a na nama je obaveza i odgovornost da im omogućimo vrhunske uslove za rad i dalji napredak, kako bi i u budućnosti bili adekvatni reprezenti našeg grada na domaćoj i međunarodnoj sceni. Zahvaljujem se KK Bihać i gospodinu Kulenoviću na izuzetno korektnoj saradnji ovom prilikom i očekujem u narednom periodu nastavak uspješne saradnje na obostrano zadovoljstvo”, rekao je predsjednik KK Lavovi Brčko Boško Vukadinović ovom prilikom.

DOBRO DOŠLA  ADNA!