ČETIRI PRIPREMNE UTAKMICE PRIJE POČETKA NOVE SEZONE

Košarkašice KK Lavovi Brčko do početka takmičarske sezone 2023-2024 odigraće ukupno četiri pripremna meča.

Sezona 2023-2024 za košarkašice KK Lavovi Brčko startuje 1. oktobra utakmicom prvog kola WABA lige protiv predstavnika Austrije, ekipe Ubi Graz, dok je početak šampionata Bosne i Hercegovine zakazan za 7. oktobar 2023. godine.

Do tada, naše Lavice odigraće ukupno četiri pripremna meča od čega dva u dvorani Tehničke škole u Brčkom i dva na gostujućim terenima (Slavonski Brod i Šabac).

Prvi pripremni meč na rasporedu je u nedelju, 17. septembra, kada u dvorani Tehničke škole gostuje ekipa BNS iz Slavonskog Broda. Lavice će i drugi pripremni meč odigrati protiv istog rivala ali u Slavnskom Brodu, u srijedu 20. septembra.

Nedelja, 24. septembar rezervisana je za gostovanje u Šapcu i odmjeravanje snaga sa još jednim učesnikom WABA lige, ekipom Duge. Posljednja provjera pred start nove sezone zakazana je za srijedu, 27. septembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom protiv ekipe Jedinstva iz Tuzle.

Ulaz na dva pripremna meča koje će naše Lavice odigrati u Brčkom je besplatan, dok sve informacije o sezonskim kartama koje važe za sve utakmice u novoj sezoni u kojoj naš klub bude domaćin možete pronaći OVDE