WABA LIGA: PORAZ LAVICA OD PARTIZANA

Košarkašice KK Lavovi Brčko sinoć su u dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale meč trećeg kola WABA lige, i doživjele poraz od beogradskog Partizana rezultatom 63:73.

Detalj sa meča KK Lavovi – KK Partizan

U jednoj izuzetno kvalitetnoj košarkaškoj predstavi više koncentracije i sportske sreće u neizvjesnoj završnici imale su gošće iz Beograda. Tokom većeg dijela meča ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Najveću prednost Lavice su imale na tri minute prije kraja prvog poluvremena 34:29.  Na kraju treće četvrtine gošće imaju prednost od šest poena 49:55.

Na krilima odlične podrške sa tribina u posljednja tri minuta Lavice ulaze sa zaostatkom od dva poena 63:65, ali nekoliko grešaka u napadu, odlična ekipa iz Beograda koristi da dođe do sigurne i zaslužene pobjede.

S T A T I S T I K A

Najefikasnija kod Lavova bila je mlada Valentina Došić koja je postigla 16 poena, a dvocifren košgeterski učinak imale su i Mirela Halilović sa 13 i Estefani Fajardo sa 12 postignutih poena.

Naše Lavice

U narednom, četvrtom kolu WABA lige KK Lavovi dočekuje aktuelnog šampiona ekipu Cinkarna Celje iz Slovenije. Taj meč biće odigran u srijedu, 25. oktobra u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 19:00 časova. Prije toga, Lavice nastavljaju takmičenje u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. U subotu, 21. oktobra sa početkom u 18:30 u derbiju trećeg kola očekuje ih gostovanje u Banovićima protiv istoimene ekipe.