PRVENSTVO BIH 3. KOLO: LAVICE GOSTUJU U BANOVIĆIMA

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko odigraće u subotu, 21. oktobra, utakmicu trećeg kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “RMU Banovići” iz Banovića.

KK Lavovi Brčko

Odličan start naših Lavica u Prvenstvu Bosne i Hercegovine i dvije sigurne i ubjedljive pobjede u prva dva kola protiv Jumpera u ZeniciČelika u Brčkom dovoljan su razlog da Lavice sa optimizmom i u dobrom raspoloženju dočekaju duel trećeg kola, koji će ujedno biti i derbi ove runde domaćeg šampionata.

Sutra u sportskoj dvorani u Banovićima naše djevojke izlaze na megdan domaćoj ekipi RMU Banovići sa kojom su do sada odigrale ukupno šest duela. Banovićanke su slavile pet puta, dok su naše Lavice jedini put slavile prethodne sezone u utakmici 19. kola, koja je odigrana u Brčkom rezultatom 68:54. Posljednji susret odigran je u aprilu ove godine u Brčkom, uz slavlje gošći rezultatom 55:60.

Utakmica trećeg kola Prvenstva Bosne i Hercegovine i ukupno sedmi duel Banovića i Lavova  na programu je u subotu, 21. oktobra u sportskoj dvorani u Banovićima sa početkom u 18 časova i 30 minuta.

Sudije ovog meča biće: Seid Nožinović (Tuzla), Ivan Jurić (Busovača) i Amer Bambur (Zenica). Delgat meča biće Miodrag Vujović iz Busovače.

SREĆNO LAVICE!