PRVENSTVO BIH: POBJEDA LAVICA U BANOVIĆIMA U OKVIRU TREĆEG KOLA

Košarkaškice KK Lavovi Brčko večeras su u sportskoj dvorani u Banovićima u okviru trećeg kola Prvenstva Bosne i Hercegovine savladale ekipu ŽKK “RMU Banovići” rezultatom 61:76.

KK Lavovi Brčko

Još jedna odlična utakmica za naše Lavice u Prvenstvu Bosne i Hercegovine i još jedna sigurna i ubjedljiva pobjeda. U okviru trećeg kola savladana je ekipa RMU Banovići na gostujućem parketu u Banovićima.

RMU Banovići – Lavovi Brčko 61:76 (17:28, 16:13, 17:17, 11:18)

S T A T I S T I K A

Sigurna igra naših Lavica večeras u Banovićima, kontrola utakmice i rezultata tokom svih 40 minuta za treću pobjedu iz isto toliko mečeva u dosadašnjem dijelu šampionata Bosne i Hercegovine. Na krilima izuzetno raspoložene Ive Karišik naše djevojke su sjajno odigrale prvu četvrtinu, nakon koje su imale dvocifrenu rezultatsku prednost (17:28). Nešto slabija igra tokom drugih 10 minuta rezultirala je da domaće košarakašice ublaže rezultatski zaostatak i na poluvrijeme se odlazi sa osam poena prednosti za našu ekipu (33:41)

Drugo poluvrijeme u potpunosti je pripalo našim Lavicama koje niti u jednom momentu nisu dozvolile Banovićanka da ugroze rezultatsku prednost. Uz već pomenutu Karišik, tokom drugih 20 minuta u košegterskom učinku pridružile su se Yarelli Padilla, Estefani Fajardo kao i Mirela Halilović, a odlične uloge u odbrani imale su mlade Sara Đokić i Valentina Došić.

Pored njih u ekipi trenera Bližnjakovića u Banovićima nastupile su i: Anđela BekićTamara Šarenac, Adna Merdanović, Isidora Vidović Jelena Đurić.

KK Lavovi Brčko

Na kraju sigurna, ubjedljiva i više nego zaslužena pobjeda naših Lavica u Banovićima koja im je omogućila da i nakon trećeg kola ostanu na samom vrhu prvenstvene tabele. BRAVO LAVICE!

U narednom, četvrtom kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine naše Lavice u subotu, 28. oktobra u dvorani Tehničke škole sa početkom u 13:00 časova dočekuju ekipu Play Off iz Sarajeva.

Prije toga, već u srijedu, 25. oktobra u okviru četvrtog kola WABA lige u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 19:00 časova Lavice igraju protiv ekipe Cinkarna Celje iz Slovenije.