WABA LIGA: PORAZ LAVICA OD PARTIZANA U BEOGRADU

Košarkašice KK Lavovi Brčko juče su u sportskoj dvorani “Ranko Žeravica” u Beogradu odigrale meč osmog kola WABA lige, i upisale poraz protiv ekipe Partizana rezultatom 86:61.

KK Lavovi Brčko

Naše košarkašice odigrale su sinoć utakmicu osmog kola WABA lige u kojoj nisu uspjele da dođu do treće ovosezonske pobjede na međunarodnoj sceni. Po drugi put ove sezone ekipa beogradskog Partizana savladala je naše Lavice, ovog puta dosta ubjedljivije u odnosu na prvi meč u Brčkom.

Odsustvo Estafani Fajardo, najboljeg skakača WABA lige u velikoj mjeri se osjetilo na igru ekipe trenera Bližnjakovića u ovom meču, ali mnogo grešaka, te loš prisut igri i utakmici pojedinih košarkašica je ono što je nedopustivo.

Partizan Beograd – Lavovi Brčko 86:61 (22:16, 19:11, 24:22, 21:12)

S T A T I S T I K A

Aleksandar Bližnjaković

“Još jedna teška utakmica je iza nas. Čestitam ekipi Partizana na zasluženoj pobjedi. Mi smo nastavili sa greškama koji su bile vidljive i u prethodnim mečevima i imamo obavezu da to ispravimo. Smatram da je u ovoj utakmici presudila prije svega dobra igra u odbrani Partizana”, istakao je Aleksandar Bližnjaković po završetku meča u Beogradu.

Najistaknutije u našoj ekipi u ovoj utakmici bile su Yarelli Padilla sa 15 poena, 5 asistencija i 4 skoka, te Jelena Lazarević sa 11 postignutih poena.

U narednom, devetom kolu WABA lige naše Lavice gostuju u Sloveniji, gdje će u četvrtak, 14. decembra sa početkom u 17:00 časova odigrati utakmicu protiv aktuelnog šampiona ekipe Cinkarna Celje.

Prije toga, u nedelju od 18:00 časova u dvorani Tehničke škole u Brčkom slijedi meč osmog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe Zrinjskog iz Mostara.