PRVENSTVO BIH 8. KOLO: LAVICE DOČEKUJU ZRINJSKI IZ MOSTARA

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigraće u nedelju, 10. decembra, utakmicu osmog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Zrinjski 2010” iz Mostara.

KK Lavovi Brčko

Nastavak takmičenja u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkašice, našim Lavicama donosi i treći vezani meč na domaćem terenu u Brčkom. U okviru osmog kola domaćeg šampionata naše košarkašice ugostiće ekipu Zrinjskog iz Mostara, sa namjerom da iz još jedne dobre košarkaške predstave osvoje nova dva boda, koja bi im omogućila ostanak u vrhu prvenstvene tabele.

U dosadašnjem dijelu domaćeg šampionata naše Lavice su ostvarile učinak od šest pobjede i jednog poraza i sa ukupno 13 osvojenih bodova trenutno zauzimaju drugu poziciju, dok su košarkašice Zrinjskog trenutno osmoplasirana ekipa domaćeg šampionata sa deset osvojenih bodova i učinkom od tri pobjede i četiri poraza.

U dosadašnjem odmjeravanju snaga dva kluba, odigrana su ukupno dva meča, i to protekle sezone u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. U prvom meču odigranom u Brčkom 17. decembra prošle godine, u okviru 7. kola naše Lavice su ostvarile ubjedljivu pobjedu rezultatom 89:48, dok je drugi duel odigran 18. marta ove godine u Mostaru u okviru 18. kola, uz slavlje domaćih košarkšica rezultatom 70:66.

Utakmica osmog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine i ukupno treći duel Lavova i Zrinjskog na programu je u nedelju, 10. decembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 18:00 časova.

Sudije ovog meča biće: Goran Stojančević iz Bijeljine, te Dejan Brestovac i Damir Ombašić iz Doboja. Delegat meča biće Stevo Todorović iz Bijeljine.

Informacije o prodaji ulaznica za ovaj meč možete pronaći OVDE

SREĆNO LAVICE!