PRVENSTVO BIH: UBJEDLJIVA POBJEDA NAD ZRINJSKIM IZ MOSTARA

Proteklog vikenda utakmicama redovnog osmog kola, nastavljeno je Prvenstvo Bosne i Hercegovine za dame. Košarkašice KK Lavovi Brčko u nedelju su u dvorani Tehničke škole u Brčkom ugostile ekipu ŽKK Zrinjski iz Mostara i ostvarile još jednu sigurnu i ubjedljivu pobjedu.

KK Lavovi Brčko

Lavovi Brčko – Zrnjski Mostar 104:42 (27:07, 30:13, 27:10, 20:12)

Bila je ovo ukupno sedma ovosezonska pobjeda naših košarkašica u domaćem šampionatu, koje sa ukupno 15 osvojenih bodova drže drugu poziciju na prvenstvenoj tabeli. Već od samog starta bilo je jasno da na ovom meču neće biti rezultatske neizvjesnosti. Početnom serijom od 22:1, Lavice su jasno stavile do znanja gošćama iz Mostara da na ovom meču ne mogu očekivati osvajanje novih bodova. Rezultatska prednost Lavica rasla je iz minuta u minut za konačnih plus 62 poena razlike, što je ujedno i najveća rezultatska prednost na ovom meču. Skakačka dominacija izabranica trenera Bližnjakovića (55:34), vrlo dobar procanat šuta za tri poena (45,2), te mnogo manje izgbljenih lopti u odnosu na neke prethodne mečeve i ogromna razlika u broju asistencija (22:3), samo su neki od pokazatelja dominacije našij Lavica u nedeljnom meču.

Trener Aleksandar Bližnjaković dao je na ovom meču priliku svim djevojkama iz rostera, i sve su iskoristile priliku da se upišu u listu strelaca. Čak šest Lavica imalo je dvocifren košgeterski učinak protiv Zrinjskog: Estefani Fajardo 15, Jelena Lazarević i Tamara Šarenac po 13, dok su Iva Karišik, Yarelli Padilla i Sara Đokić postigle po 11 poena. Pored njih nastupile su i Mirela Halilović 9, Valentina Došić 8, Anđela Bekić 7 i Adna Merdanović 6 postignutih poena.

U narednom, devetom kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine košarkašice KK Lavovi Brčko gostuju u Trebinju gdje ih očekuje duel protiv domaće ekipe Leotar 03. Utakmica je na rasporedu u subotu, 16. decembra u sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” sa početkom u 14:30h.

Tabela Prvenstva Bosne i Hercegovine nakon osam kola.