KADETKINJE GOSTUJU U ZAGREBU

Nakon premijernih nastupa na prvom balonu U17 WABA lige u Rijeci, naše kadetkinje u četvrtvak očekuje novi izazov u WABA ligi gostovanjem u Zagrebu.

Kadetkinje KK Lavovi Brčko

Žensku kadetsku selekciju KK Lavovi Brčko u četvrtak, 14. decembra, očekuje nova utakmica u okviru ovosezonskog izdanja kadetske WABA lige. Gostovanje u Zagrebu našim Lavicama donosi duel protiv domaće ekipe ŽKK Zagreb.

U dosadašnjem dijelu nastupa u WABA ligi, naše Lavice odigrale su ukupno tri utakmice u okviru prvog balona koji je početkom novembra mjeseca održan u Rijeci. Nakon startne pobjede protiv domaće ekipe KK Flumen Sancti Viti, uslijedila su dva poraza protiv dvije ekipe iz Slovenije, KD Ježica i ŽKK Cinkarna Celje.

Kalendarom takmičenja predviđeno je bilo da tokom drugog balona u Zagrebu naše Lavice odigraju ukupno dvije utakmice, međutim zbog bolesti igračica utakmica protiv Trešnjevke neće biti odigrana u predviđenom terminu, a taj duel biće naknadno, tokom januara mjeseca naredne godine odigran u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

Nakon Zagreba, naše Lavice očekuje i treći balon, koji je na rasporedu od 26-28. januara naredne godine u slovenačkom Kranju i dueli protiv ekipa Ježica, Akson Ilirija i Triglav Kranj.

Utakmica između ŽKK Zagreb i KK Lavovi Brčko biće odigrana u zagrebačkoj dvorani Trnsko sa početkom u 21 čas. 

SREĆNO LAVICE!