PAKLEN RITAM UTAKMICA ZA LAVICE U FINIŠU POLUSEZONE

Bliži se kraj kalendarske 2023. godine, a samim time i finiš polusezone u takmičarskoj sezoni 2023-2024. Nevjerovatan ritam utakmica u narednom periodu za naše košarkašice u najmanju ruku može da se uporedi za ritmom utakmica u Euroligi NBA. Naime, naše Lavice će u narednih deset dana odigrati ukupno pet utakmica na tri različita fronta, od čega su prve tri na gostujućim terenima u samo pet dana!

Spremne za lavovsku borbu!

Krenimo redom, već u četvrtak, 14. decembra Lavice gostuju u Sloveniji, gdje će odigrati utakmicu 9. kola WABA lige protiv aktuelnog šampiona Slovenije i WABA lige, ekipe Cinkarna Celje. Meč je na rasporedu od 17 časova u sportskoj dvorani Gimnazije Celje – Centar.

Dva dana kasnije, tačnije u subotu, 16. decembra, slijedi novo gostovanje. Dvorana “Miloš Mrdić” u Trebinju biće poprište duela 9. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u kome će naše Lavice snage odmjeriti protiv domaćeg Leotara. Utakmica počinje u 14 časova i 30 minuta.

Jedna od najvažnijih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone, očekuje nas na sredini ovog mini ciklusa. U ponedeljak, 18. decembar, Lavice gostuju u Bijeljini gdje ih očekuje duel četvrtfinala Kupa Republike Srpske protiv domaće ekipe Budućnost BN. Ovaj duel biće odigran u dvorani Gimnazije u Bijeljini sa početkom u 17 časova.

Posljednja utakmica prve faze WABA lige očekuje nas u srijedu, 20. decembra i biće odigrana na parketu dvorane Tehničke škole u Brčkom, kada u okviru 10. kola Lavice ugošćuju ekipu Plamen Požega iz Hrvatske. Eventualna pobjeda u ovom meču našim košarkašicama donosi plasman u WABA Superligu.

Paklen ritam od pet utakmica u deset dana naše Lavice zatvaraju u nedelju, 24. decembra, takođe, u dvorani Tehničke škole u Brčkom. Utakmica 10. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv Kozare iz Gradiške zakazana je za 19 časova.

Nema sumnje da naše Lavice očekuje izuzetno naporan posao do kraja polusezone, ali uzimajući u obzir značaj svih pomenutih utakmica i benefite koje eventualne pobjede donose našem timu, ne preostaje nam ništa drugo osim lavovske borbe od prvog podbacivanja do posljednjeg zvuka sirene na svakom od pomenutih mečeva!

IDEMO LAVICE!