PRVENSTVO BIH 11. KOLO: LAVICE GOSTUJU U TUZLI

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigraće u nedelju, 14. januara, utakmicu 11. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe KK “Jedinstvo” iz Tuzle.

KK Lavovi Brčko

Nakon kraće pauze u vikendu pred nama biće nastavljeno košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine za dame. U okviru 11. kola košarkašice KK Lavovi Brčko gostovaće u Tuzli, gdje ih očekuje duel protiv domaće ekipe KK Jedinstvo. Biće ovo ujedno i posljednja utakmica prvog dijela ligaškog takmičenja za sezonu 2023-2024 u domaćem šampionatu, u kojem naše Lavice trenutno zauzimaju drugu poziciju sa ukupno 19 osvojenih bodova i ostvarenim učinkom od devet pobjeda i samo jednog poraza. Sa druge strane, košarkašice Jedinstva trenutno zauzimaju desetu poziciju na prvenstvenoj tabeli sa ukupno 12 osvojenih bodova i skorom od dvije pobjede i osam poraza.

KK Lavovi Brčko

U dosadašnjem odmjeravanju snaga, odigrana su ukupno četiri duela, uz isto toliko slavlja naših košarkašica. Prvi meč odigran je u Brčkom u sezoni 2021-2022. uz slavlje Lavica rezultatom 88:52, dok je posljedni duel dvije ekipe odigran u januaru 2023. godine uz slavlje naših košarkašica u Tehničkoj školi u Brčkom rezultatom 98:40.

“Utakmica u Tuzli izuzetno je bitna za moju ekipu, jer dolazi nakon tronedeljne pauze, koju smo iskoristili za dodatno uigravanje i ispravljanje uočenih grešaka u dosadašnjem dijelu sezone. Smatram da je ekipa Jedinstva dosta kvalitetnija nego što trenutni položaj na tabeli to pokazuje i moramo dati svoj maksimum tokom svih 40 minuta kako bi upisali veoma važnu pobjedu za nas”, istakao je trener Aleksandar Bližnjaković pred gostovanje u Tuzli.

Utakmica 11. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine i ukupno peti duel Jedinstva i Lavova  na programu je u nedelju, 14. januara u tuzlanskoj dvorani u Mejdan sa početkom u 16.

Sudijsku trojku iz Tuzle na ovom meču činiće: Seid Nožinović, Nermin Kasumović i Adi Jusufović. Delgat meča biće Nedim Ćudić, takođe, iz Tuzle.

Prenos meča iz Tuzle možete pratiti na zvaničnom YouTube kanalu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine

SREĆNO LAVICE!

U ostalim susretima 11. kola sastaju se:

Zenica: Čelik – Leotar

Sarajevo: Play Off – Igman

Banja Luka: Mladi Krajišnik – Orlovi (odigrano 25.12.2023.)

Mostar: Zrinjski – Banovići

Gradiška: Kozara – Jumper