PRVENSTVO BIH: UBJEDLJIVA POBJEDA U TUZLI

Košarkašice KK Lavovi Brčko savladale su proteklog vikenda ekipu KK Jedinstvo na gostujućem terenu u Tuzli, u okviru jedanaestog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice.

KK Lavovi Brčko

Nova godina je počela po starim navikama naših košarkašica. Sigurna igra i ubjeljiva pobjeda je nešto na šta smo već naviknuti ove sezone od Lavica u domaćem šampionatu, a tako je bilo i u prvoj utakmkici u 2024. godini, koja je u nedelju, 14. januara odigrana u tuzlanskoj dvorani Mejdan, a protivnik je bila domaća ekipa KK Jedinstvo Tuzla.

KK Jedinstvo Tuzla – KK Lavovi Brčko 47:77 (15:30, 11:14, 12:18, 09:15)

SNIMAK UTAKMICE

Detalj sa utakmice KK Jedinstvo Tuzla – KK Lavovi Brčko

Početna serija od 12:0 iz uvodna dva minuta meča u velikoj mjeri je najavila u kojem smjeru će se odvijati dešavanja na nedeljnom meču u Tuzli. Odličnom igrom u odbrani naše košarkašice primorale su Tuzlanke na veliki broj grešaka, a samim tim, sebi omogućile i laku realizaciju u napadu, što je i rezultiralo sa 30 postignutih poena već nakon deset minuta igre.

Sa odličnom defanzivnom igrom, Lavice su nastavile i tokom preostale tri četvrtine dozvolivši protivniku svega 32 postinuta poena za 30 minuta igre, dok je u napadu trio Fajardo, Karišik i Padilla bio nezaustavljiv za domaće košarkašice. Ogroman učinak ovoj izuzetno važnoj pobjedi, ukupno 10. ove sezone u domaćem šampionatu, dale su i ostale košarkašice na koje je trener Bližnjaković računao u Tuzli.

Najistaknutije kod Lavova u meču protiv Jedinstva bile su: Estefani Fajardo sa 25 poena, 11 skokova i 4 ukradene lopte, kapiten Iva Karišik sa učinkom od 19 poena, 7 asistencija i 7 skokova, te Yarelli Padilla sa 12 poena i 10 skokova. Dvocifrena je bila i mlada Valentina Došić sa ukupno 10 postignutih poena.

KK Lavovi Brčko

Pobjedom u Tuzli, ukupno desetom u domaćem šampionatu ove sezone, košarkašice Lavova zadržale su drugu poziciju na prvenstvenoj tabeli sa ukupno 21 osvojenim bodom. U narednom kolu, u nedelju 21. januara, sa početkom u 18 časova Lavice će u dvorani Tehničke škole u Brčkom ugostiti ekipu KK Jumper iz Zenice.