PRVENSTVO BIH: UBJEDLJIVA POBJEDA PROTIV BANOVIĆA ZA VRH TABELE

Košarkašice KK Lavovi Brčko sinoć su u dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale utakmicu protiv ekipe ŽKK “RMU Banovići” iz Banovića, u okviru četrnaestog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice i upisale još jednu sigurnu i ubjedljivu prvenstvenu pobjedu, ukupno 12. ove sezone.

KK Lavovi Brčko

Uvodni poeni i početno vođstvo na ovom meču pripali su gošćama iz Banovića, sve ostalo do kraja utakmice bilo je u znaku naših košarkašica. Vrlo brzo su izabranice trenera Bližnjakovića nametnule ritam igre koji im odgovara, uspostavile skakačku dominaciju i sa neuporedivo većim brojem asistencija došle u priliku da već nakon prvog perioda igre imaju osjetnu rezultatsku prednost. Pokušale su gošće tokom druge četvrtine da smanje zaostatak i da se rezultatski vrate u ovaj meč, što im je donekle i pošlo za rukom. Međutim serijom 12:0 na početku treće četvrtine Lavice dolaze do prednosti koja je već tada u velikoj mjeri odlučila pobjednika ove utakmice. Predvođene izuzetno raspoloženom Fajardo, naše Lavice su do isteka 40. minuta konstantno uvećavale prednost za maksimalnih i konačnih plus 23 poena prednosti na ovom meču.

KK Lavovi Brčko – ŽKK RMU Banovići 77:54 (20:12, 15:20, 21:09, 21:13)

S T A T I S T I K A

Trener Bližnjaković dao je priliku svim košarkašicama na koje je računao za meč protiv Banovića, a deset od jedanaest Lavica se upisalo u listu strelaca. Najistaknutija bila je već pomenuta Estefani Fajardo sa novim dabl-dabl učinkom, ukupno 10. ove sezone. Reprezentativka Venecuele u sinoćnjem meču ostvarila je učinak od 25 poena, 12 skokova i 2 ukradene lopte. Pored nje dvocifren košgeterski učinak imale su i Yarelli Padilla sa 13 poena, a tome je dodala, 4 asistencije, 4 skokva i 2 ukradene lopte, te Jelena Lazarević sa 10 postignutih poena i 6 skokova. Pored njih nastupile su i: Anđela Bekić 5 poena i 1 skok, Valentina Došić 3 poena 9 asistencija i 3 skoka, Tamara Šarenac 5 poena, Mirela Halilović 6 poena, 3 skoka i 1 asistencija, Sara Đokić 4 poena i 4 skoka, Adna Merdanović, Iva Karišik 4 poena, 7 skokova i 4 asistencije i Jelena Đurić 2 poena i 2 skoka.

Estefani Fajardo

Bila je ovo ukupno 12. pobjeda naših košarkašica ove sezone u šampionatu Bosne i Hercegovine, koja im je omogućila da sa utakmicom više izbiju na prvu poziciju prvenstvene tabele sa ukupno 25 osvojenih bodova.

Narednu utakmicu, naše košarkašice igraju već u subotu, 27. januara sa početkom u 20 časova, a u pitanju je utakmica redovnog 13. kola protiv ekipe KŽK Čelik na gostujućem parketu u Zenici.