PRVENSTVO BIH: LAVICE GOSTUJU U ISTOČNOM SARAJEVU

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigraće u nedelju, 3. marta, utakmicu 18. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe OKK “Igman” iz Istočnog Sarajeva.

Pobjeda protiv Mladog Krajišnika u Banja Luci u prethodnom kolu rezultatom 52:69, omogućila je Lavicama da i dalje budu na drugoj poziciji na tabeli šampionata Bosne i Hercegovine sa skorom 14-3 i ukupno 31 osvojenim bodom. Sa druge strane, košarkašice Igmana trenutno su posljednjeplasirana ekipa u domaćem šampionatu sa ukupno 17 osvojenih bodova, ali bez ostvarene pobjede u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Detalj sa utakmice 17. kola šampionata Bosne i Hercegovine Mladi Krajišnik – Lavovi 

U dosadašnjem odmjeravanju snaga odigrana su ukupno tri meča između Igmana i Lavova. Naše košarkašice slavile su u svim dosadašnjim duelima, uključujući i posljednji, koji je odigran je u Brčkom u decembru prošle godine, u okviru sedmog kola šampionata Bosne i Hercegovine za tekuću sezonu rezultatom 104:45.

Utakmica redovnog 18. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine i ukupno četvrti duel Igmana i Lavova na programu je u nedelju, 3. marta 2024. god. u sportskoj dvorani “Trg Srbija” u Istočnom Sarajevu sa početkom u 15 časova i 30 minuta.

Sudijsku trojku na ovom meču činiće: Danijel Papaz i Srđan Bogdanović iz Istočnog Sarajeva, te Miloš Srdić iz Banja Luke. Delegat meča biće Mirza Hatibović iz Sarajeva.

SREĆNO LAVICE!

U ostalim utakmicama 18. kola šampionata Bosne i Hercegovine sastaju se:

Banja Luka: Orlovi – Leotar

Banovići: Banovići – Jedinstvo

Zenica: Jumper – Čelik

Gradiška: Kozara – Play Off

Mostar: Zrinjski – Mladi Krajišnik