MLAĐE KATEGORIJE: MLAĐE PIONIRKE PORAŽENE U TREBINJU, KADETI I MLAĐI PIONIRI NA DOMAĆEM TERENU U BRČKOM

Vikend za nama bio je prepun košarkaških uzbuđenja, putovanja i novih borbi za prvenstvene bodove, u kojima su nažalost naše mlade Lavice i Lavovi doživjeli poraze. 

Mlađe pionirke su gostovale u Trebinju gdje su učestvovale na polufinalnom turniru šampionata Republike Srpske, upisavši dva poraza protiv domaće ekipe Leotar 03 rezultatom 50:13, te od ekipe Lider iz Gradiške rezultatom 69:11.

Mlađe pionirke KK Lavovi Brčko

Nekompletne i dosta oslabljene izabranice trenera Sanjina Vidovića otputovale su u Trebinje sa željom da pokušaju da naprave novi iskorak i plasiraju se na Finalni turnir na kome će se odlučivati o šampionu Republike Srpske za sezonu 2023-2024, ali odsustvo nekoliko važnih košarkašica zbog bolesti, poremetilo je planove stručnog štaba u ostvarenju ovog cilja. Upisana su dva ubjedljiva poraza, ali pred ovim djevojčicama je svijetla budućnost i u njih polažemo velike nade u sezonama pred nama. Veliki i naporan rad je pred njima ali KK Lavovi će nastaviti ulagati u njih kako bi se što brže i kvalitetnije razvijale i napredovale.

Za našu ekipu u Trebinju su nastupile: kapiten Selma Golać, Milica Šekić, Alema Osmanović, Isidora Stanimirović, Anisa Čelik, Elena Đurić, Dunja Stojsavljević, Marija Jovičić i Isidora Trifković.

Mlađi pioniri i kadeti su na domaćem terenu u Brčkom, tačnije u sali Prve osnovne škole Ilićka u Brčkom u okviru 16. kola šampionata Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza Bijeljina ugostili odgovarajuće selekcije KK Zvornik Basket iz Zvornika i upisali nove poraze.

Kadeti KK Lavovi Brčko

Prvi su na teren izašli kadeti koji nisu uspjeli ozbiljnije da pariraju odličnoj, i u ovom momentu dosta kvalitetnijoj gostujućoj ekipi. Poraz rezultatom 44:100 bio je ukupno deseti poraz naših kadeta ove sezone, a do kraja takmičenja ostale su im još dvije utakmice. Narednog vikenda na domaćem parketu ugostiće ekipu Bratunca, dok će sedam dana kasnije gostovati u Bijeljine kod vršnjaka iz KK Radnik.

U velikoj mjeri oslabljeni, mlađi pioniri su pružili dosta jači otpor gostima iz Zvornika ali deveti ovosezonski poraz nisu mogli izbjeći 31:57. Odsustvo velikog broja bitnih igrača odrazio se na igru i krajnji rezultat izabranika trenera Miloša Ivanovića, koji takođe, do kraja ove sezone očekuju dueli protiv Bratunca u Brčkom i gostovanje u Bijeljini protiv ekipe OKK Koš.

Kada su u pitanju omladinske selekcije, naredni vikend biće jednako zanimljiv. Kadeti i mlađi pioniri na domaćem terenu u Brčkom igraju utakmice 17. kola protiv KK Bratunac iz Bratunca, dok juniorke putuju u Trebinje, gdje ih očekuje polufinalni turnir šampionata Republike Srpske i utkmice protiv ŽKK Leotar 03 iz Trebinja, OKK Feniks iz Banja Luke i OKK Igman iz Istočnog Sarajeva.