KUP BOSNE I HERCEGOVINE: LAVICE PORAŽENE U POLUFINALU

Košarkašice KK Lavovi Brčko juče su odigrale polufinalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine u kojoj su poražene od ekipe Orlova iz Banja Luke rezultatom 59:80.

Finalni turnir Kupa Bosne i Hercegovine za košarkašice održan je juče i danas u zeničkoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici. Naše košarkašice su voljom žrijeba za protivnika u polufinalu dobile ekipu Orlova, a utakmica je odigrana u petak, 8. marta 2024. sa početkom u 20 časova.

Za razliku od posljednje utakmice dvije ekipe koja je odigrana u Prvenstvu Bosne i Hercegovine i koja je donijela rezultatsku neizvjesnost do posljednjeg zvuka sirene, jučerašnji meč u Zenici između dvije prvoplasirane ekipe domaćeg šampionata bio je lišen bilo kakve rezultatske neizvjesnosti. Izabranice trenera Bližnjakovića ovaj meč odigrale su jako loše, dozvolivši protivnicama da već nakon prvog perioda igre steknu ogromnu prednost od 15 poena razlike. U nastavku meča viđena je igra, koja niti jednog momenta nije mogla nagovijestiti eventualno smanjenje rezultatskog zaostatka naše ekipe, što je na kraju i rezultiralo ubjedljivom i zasluženom pobjedom košarkašica Orlova

Lavovi Brčko – Orlovi Banja Luka 59:80 (16:31, 10:18, 17:20, 16:11)

S T A T I S T I K A

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Yarelli Padilla sa 15 postignutih poena, dok je mlada Valentina Došić postigla 13.

Drugi polufinalni par činile su ekipe domaćina KK Jumper i ŽKK Livno, ali zbog odustajanja košarkašica iz Livna od učešća na zavšnom turniru, Zeničanke su bez borbe ostvarile plasman u veliko finale, u kojem su poražene od Banjalučanki rezultatom 66:81.