PRVENSTVENE UTAKMICE MLAĐIH PIONIRKI, MLAĐIH PIONIRA I KADETA

Vikend pred nama donosi nam mnoštvo uzbuđenja i nastavak borbe za prvenstvene bodove naših mlađih pionirki, mlađih pionira i kadeta, te novu prijateljsku utakmicu polaznika naše škole košarke.

KK Lavovi Brčko

Mlađe pionirke očekuje nastup na polufinalnom turniru šampionata Republike Srpske u Trebinju, dok mlađi pioniri i kadeti na domaćem terenu u Brčkom ugošćuju vršnjake iz KK Zvornik Basket u okviru 16. kola Prvenstva Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza Bijeljina (PKS BN).

U subotu 9. marta i nedelju 10. marta ove godine, Trebinje će biti domaćin polufinalnog turnira Prvenstva Republike Srpske za mlađe pionirke. Pored naših najmlađih Lavica pravo nastupa osigurale su ekipe domaćeg ŽKK “Leotar 03”, te KK “Lider” Gradiška i KK “Milići” iz Milića. S obzirom na činjenicu da je ekipa iz Milića odustala od učešća na polufinalnom turniru u Trebinju, izabranice trenera Sanjina Vidovića prvi meč odigraće protiv ekipe iz Gradiške, da bi nakon toga snage odmjerile protiv domaćeg Leotara. Dvije prvoplasirane ekipe sa ovog turnira ostvaruju pravo nastupa na završnom turniru i boriće se za titulu šampiona Republike Srpske u konkurenciji mlađih pionirki za sezonu 2023-2024.

KK Lavovi Brčko

Kada su u pitanju naši kadeti i mlađi pioniri, oni u nedelju, 10. marta u sali Prve osnovne škole Ilićka u Brčkom u okviru 16. kola Prvenstva Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou PKS BN dočekuju odgovarajuće selekcije KK “Zvornik Basket” iz Zvornika. Prvi na teren izlaze kadeti sa početkom u 10 časova, dok mlađi pioniri svoj meč igraju od 11 časova i 30 minuta. Nakon poraza u Vlasenici, izabranici trenera Miloša Ivanovića žele prije svega dobrom igrom i eventualnim pobjedama da se oduže publici koja ih iz meča u meč podržava u velikom broju i daje dodatnu energiju tokom čitave sezone. Sigurno smo da ta podrška neće izostati ni u nedeljnim mečevima.

KK Lavovi Brčko

Nakon ove dvije prvenstvene utakmice, prijateljsku utamicu odigraće selekcije škole košarke dva kluba, i to dječaci rođeni 2013. i 2014. godine. Izabranici trenerice Ivane Rokvić do sada su kroz prijateljske susrete prikazali zavidan kvalitet i sa sigurnošću možemo reći da su budućnost KK Lavovi.

Uzimajući u obzir da ovog vikenda i naše seniorke nastupaju na Finalnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine konstatujemo da je pred nama košarkaški vikend u kojem sa velikim nestrpljenjem pratimo igre i rezultate naših selekcija od Brčkog, preko Zenice pa sve do Trebinja!

Narednog vikenda, očekuju nas ništa manje zanimljivi košarkaški sadržaj od Brčkog preko Mostara, i ponovo do Trebinja! Budite uz naše Lavice i Lavove!

SREĆNO LAVICE!

SREĆNO LAVOVI!