PRVENSTVO BIH: LAVICE GOSTUJU U MOSTARU

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigraće u subotu, 16. marta, utakmicu 19. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Zrinjski” iz Mostara.

KK Lavovi Brčko

Seriju od tri vezana gostovanja u šampionatu Bosne i Hercegovine, košarkašice KK Lavovi završavaju subotnjim duelom u Mostaru protiv domaće ekipe Zrinjski u okviru redovnog devetnaestog kola.

Nakon osamnaest odigranih kola naše košarkašice se nalaze na drugoj poziciji prvenstvene tabele sa ukupno 33 osvojena boda. Do kraja ligaškog dijela takmičenja ostala su još četiri kola, a naše Lavice u finiš sezone ulaze sa dobrim izgledima da tu poziciju i zadrže, što bi im omogućilo direktan plasman u polufinale doigravanja i prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji. Trećeplasirani Čelik ima bod manje, ali naše košarkašice imaju bolji međusobni skor sa Zeničankama, isto kao i protiv četvrtoplasiranog Jumpera, koji je do sada osvojio 31 bod.

Sa druge strane, košarkašice Zrinjskog su trenutno šestoplasirane, odnosno nalaze se na posljednjoj poziciji koja vodi u play-off za prvaka Bosne i Hercegovine. Sa polovičnim učinkom u dosadašnjem toku nadmetanja imaju 27 osvojenih bodova, isto kao i petoplasirani Leotar iz Trebinja i sedmoplasirani Play Off iz Sarajeva.

U dosadašnjem odmjeravanju snaga odigrana su ukupno tri duela. Naše Lavice su slavile u dva navrata, uključujući i posljednji meč koji je odigran u okviru osmog kola tekuće sezone početkom decembra prošle godine u Brčkom.

“Očekuje nas izuzetno teška utakmica u Mostaru, protiv mlade i sjajno vođena ekipe Zrinjskog. Odlične igre prikazuju ove sezone i bore se za ulazak u play off što će nam dodatno otežati posao. Idemo u Mostar po nova dva boda, koja bi nam i matematički osigurala drugu poziciju na kraju ligaškog dijela takmičenja”, istakao je trener KK Lavovi Aleksandar Bližnjaković u najavi utakmice protiv Zrinjskog.

Aleksandar Bližnjaković

Utakmica redovnog 19. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine i ukupno četvrti duel Zrinjskog i Lavova na programu je u subotu, 16. marta 2024. god. u sportskoj dvorani “Bijeli Brijeg” u Mostaru sa početkom u 15 časova.

SREĆNO LAVICE!

U ostalim utakmicama 19. kola šampionata Bosne i Hercegovine sastaju se:

Banja Luka: Mladi Krajišnik – Kozara

Sarajevo: Play Off – Jumper

Zenica: Čelik – Banovići

Tuzla: Jedinstvo – Orlovi

Trebinje: Leotar – Igman