SUPERIORNOM IGROM U TREBINJU KADETKINJE OSTVARILE PLASMAN NA FINALNI TURNIR

Prethodna tri dana u Trebinju je održan polufinalni turnir šampionata Republike Srpske za kadetkinje na kome su nastupile i mlade košarkašice KK Lavovi Brčko.

Ekipa u sastavu: kapiten Sara Đokić, Adna Merdanović, Anđela Bekić, Jelena Đurić, Isidora Vidović, Ana Bjeljac, Milica Gavrić, Selma Golać, Lorena Rikić, Andrea Miranović i Đurđina Pejić, pod vođstvom trenerskog dvojca Sanjin Vidović i Aleksandar Bližnjaković, otputovala je u Trebinje sa namjerom da dobrim igrama u tri utakmice za dva dana pokuša ostvariti plasman na Finalni turnir za prvaka Republike Srpske.

Kadetkinje KK Lavovi Brčko 

Sa tri sigurne i ubjedljive pobjede uspjele su naše Lavice na superioran način, ne samo ostvariti plasman na Finalni turnir za prvaka Republike Srpske, nego još jednom dokazati da se radi o još jednoj sjajnoj generaciji djevojčica koje stasavaju i koje predstavljaju budućnost KK Lavovi Brčko, a isto tako i reprezentativnih selekcija. Pored toga, raduje i činjenica da su polovinu sastava ove ekipe činile djevojčice pionirskog uzrasta pred kojima je još mnogo rada ali su i prethodna dva dana pokazale da imaju ogroman potencijal.

No, krenimo redom. U premijernom meču, koji je odigran u petak sa početkom u 18:30 časova, u sportskoj dvorani OŠ “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški” košarkašice domaćeg Leotara ugostile su naše mlade Lavice. Nešto slabiji početak naših košarkašica Trebinjke koriste da na kraju prvog perioda imaju blagu rezultatsku prednost, ali ono što je uslijedilo nakon toga bila je prava košarkaška rapsodija izabranica trenera Vidovića. Vrlo brzo uslijedio je rezultatski preokret, da bi nakon toga prednost rasla iz minuta u minut za konačnih 22 poena razlike na kontu naših košarkašica.

ŽKK Leotar Trebinje – KK Lavovi Brčko 57:79 (20:13, 11:30, 17:16, 9:20)

Najefikasnije su bile Adna Merdanović sa 27, te kapiten Sara Đokić sa 26 postignutih poena. Dvocifren košgeterski učinak imala je i Anđela Bekić sa 17 postignutih poena.

Ispostaviće se na kraju da je utakmica protiv domaće ekipe i pored činjenice da je ostvarena sigurna i ubjedljiva pobjeda, bila najteži ispit za naše kadetkinje u Trebinju.

Detalj sa utakmice Leotar – Lavovi

Drugog dana takmičenja, naše Lavice upisale su još dvije izuzetno ubjedljive pobjede, a kuriozitet predstavlja činjenica da su ostvarene identičnim rezultatom 80:40. Prvo je u prijepodnevnom terminu savladana ekipe Budućnosti iz Bijeljine, da bi par časova nakon završetka iste, Lavice pružile još jednu sjajnu partiju za slavlje protiv banjalučkog Feniksa.

Tamo gdje su stale u petak u večernjim satima, naše mlade košarkašice nastavila su u subotu u jutarnjim satima. Odlučne i motivisane da i u drugoj utakmici prikažu igru iz prethodnog meča i sa drugom pobjedom otvore vrata plasmana na Finalni turnir, Lavice su protiv Budućnosti prikazala još bolju igru, ostvarile još ubjedljiviju pobjedu u utakmici u kojoj niti jednog momenta pobjednik nije dolazio u pitanje. O odnosu snaga na terenu dovoljno govori i činjenica da su košarkašice Budućnosti u drugom poluvremenu postigle samo 11 poena.

KK Lavovi Brčko – KK Budućnost BN Bijeljina 80:40 (18:17, 24:12, 21:8, 17:3)

Sara Đokić sa 30 postignutih poena predvodila je listu strelaca na ovom meču, dok je Adna Merdanović postigla 24, a Anđela Bekić 17 poena.

Detalj sa utakmice Lavovi – Budućnost 

Sjajna atmosfera u našoj ekipi u Trebinju nakon dvije sigurne i ubjedljive pobjede, a prije početka trećeg meča protiv Feniksa, upotpunjena je proslavom 14. rođendana naše Lorene Rikić.

14. rođendan Lorene Rikić

Povratak na parket dvorane OŠ “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški” obilježen je još jednom sjajnom košarkaškom predstavom naše ekipe. Ovoga puta izabranice trenera Vidovića nisu dozvolile ni najmanju šansu da se protivnik razigra i od samog starta su krenule silovito, kako bi što prije osigurale nova dva boda, koja bi im omogućila plasman na Finalni turnir sa prve pozicije i prije završetka preostalih utakmica u Trebinju. Košgeterski učinak naše Anđele Bekić (22 poena) u prvom poluvremenu bio je identičan učinku kompletne ekipe Feniksa i već tada je bilo je jasno da će naše Lavice na superioran način i sa tri ubjedljive pobjede iz isto toliko mečeva imati priliku da se i ove sezone bore za najviši plasman.

OKK Feniks Banja Luka – KK Lavovi Brčko 40:80 (10:22, 12:32, 5:14, 13:12)

Već pomenuta Anđela Bekić bila je najefikasnija u utakmici protiv Feniksa sa 28 poena, dok je Adna Merdanović postigla 23.

Detalj sa utakmice Feniks – Lavovi

Pored naših kadetkinja pravo nastupa na Finalnom turnir sa polufinalnog turnira u Trebinju osigurala je i domaća ekipa Leotara, a to pravo od ranije osigurale su još i dvije banjalučke ekipe: Mladi Krajišnik i Orlovi. Kadetkinje KK Lavovi Brčko prethodne sezone osvojile su titulu vicešampiona Republike Srpske.

KONAČAN PLASMAN POLUFINALNOG TURNIRA

1. KK Lavovi Brčko

2. ŽKK Leotar Trebinje

3. KK Budućnost BN Bijeljina

4. OKK Feniks Banja Luka

Čestitke našim kadetkinjama i njihovim trenerima na sjajnim izdanjima ove sezone i plasmanu na Finalni turnir za prvaka Republike Srpske.