PRVENSTVO BOSNE I HERCEGOVINE: LAVICE DOČEKUJU JEDINSTVO IZ TUZLE

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigraće u utorak, 9. aprila, utakmicu posljednjeg 22. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe KK “Jedinstvo” iz Tuzle.

KK Lavovi Brčko

Utakmicom u kojoj će naše Lavice ugostiti ekipu tuzlanskog Jedinstva biće spuštena zavjesa na ligaški dio takmičenja u šampionatu Bosne i Hercegovine za košarkašice u sezoni 2023-2024. U vikendu za nama odigrane su sve preostale utakmice ovog kola, a već od ranije poznate su i pozicije na tabeli sutrašnjih protivnika.

Košarkašice KK Lavovi nekoliko kola prije kraja takmičenja osigurale su drugu poziciju i direktan plasman u polufinale play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine, dok gošće iz Tuzle nisu uspjele sačuvati premijerligaški status i naredne sezone nastupaće i A1 ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

I pored činjenice da će utakmica u dvorani Tehničke škole u Brčkom biti odigrana bez prevelikog takmičarskog značaja, biće ovo sjajna prilika da naša publika podrži naše Lavice, koje imaju obavezu da se dobrom igrom oduže za sjajnu podršku tokom čitave sezone. Takođe, svi zajedno se spremamo za polufinalnu seriju u kojoj će naše košarkašice igrati protiv bolje ekipe iz četvrtfinalne serije u kojoj se sastaju Jumper iz Zenice i Zrinjski iz Mostara.

Detalj sa utakmice 11. kola Jedinstvo – Lavovi 

U prvom dijelu sezone, u utakmici jedanaestog kola, koja je odigrana sredinom januara ove godine u tuzlanskoj dvorani Mejdan naša ekipa savladala je sutrašnje protivnice rezultatom 47:77.

Utakmica 22. kola šampionata Bosne i Hercegovine između Lavova i Jedinstva na rasporedu je u utorak, 9. aprila u dvorani Tehničke škole u Brčkom sa početkom u 20:00 časova. 

Sudijsku trojku na ovom meču predvodiće Goran Stojančević iz Bijeljine, pomagaće mu Dejan Brestovac i Damir Ombašić iz Doboja. Delegat meča biće Stevo Todorović, takođe, iz Bijeljine.

SREĆNO LAVICE!