LAVICE DOBILE RIVALA U POLUFINALU PLAY-OFFA ZA PRVAKA BOSNE I HERCEGOVINE

Košarkašice KK Lavovi Brčko u polufinalu play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine igraće protiv ekipe KK Jumper iz Zenice. 

KK Lavovi Brčko

Nakon pobjede u prvom meču koji je odigran u Zenici rezultatom 101:90, ekipa KK Jumper iz Zenice večeras je i u revanš meču četvrtfinala play-offa šampionata Bosne i Hercegovine savladala ekipu ŽKK Zrinjski na gostujućem terenu u Mostaru rezultatom 69:85 i sa dvije pobjede ostvarila plasman u polufinale play-offa.

Prvi meč polufinala na rasporedu je 24. aprila u Brčkom, dok je revanš 27. aprila u Zenici. Eventualna majstorica biće odigrana u Brčkom 1. maja. Ekipa koja prva ostvari dvije pobjede plasiraće se u finale play-offa koje se igra na tri dobijene utakmice.

U dosadašnjem dijelu sezone naše Lavice su dva puta savladale ekipu Jumpera. Na otvaranju sezonu, u prvom kolu na gostujućem parketu u Zenici upisana je ubjedljiva pobjeda rezultatom 48:70, dok je u okviru dvanaestog kola u dvorani Tehničke škole u Brčkom upisana minimalna pobjeda rezultatom 58:57.

Ligaški dio takmičenja naše Lavice završile su kao drugoplasirane sa skorom 19-3 i na taj način ostvarile direktan plasman u polufinale, dok su Zeničanke sa skorom 16-6 bile trećeplasirane.

SREĆNO LAVICE!