KADETKINJE VICEŠAMPIONKE REPUBLIKE SRPSKE ZA SEZONU 2023-2024

Ženska kadetska selekcija Košarkaškog kluba Lavovi Brčko na Finalnom turniru šampionata Republike Srpske koji je u petak, 19. aprila održan u Brčkom, osvojila je drugo mjesto i titulu vicešampiona Republike Srpske za sezonu 2023-2024.

Adna Merdanović, Anđela Bekić, Isidora Vidović, Jelena Đurić, Ana Bjeljac, Milica Gavrić, Đurđina Pejić, Lorena Rikić, Andrea Miranović, Selma Golać i Aleksandra Svitlica, predvođene kapitenom Sarom Đokić i trenerskim dvojcem Sanjin Vidović i Aleksandar Bližnjaković, ekipa je koja KK Lavovi Brčko uspjela da donese još jedan sjajan rezultat ove sezone, kao potvrdu odličnog rada u kontinuitetu sa omladinskim selekcijama.

Čestitke našim mladim Lavicama i trenerima na još jednom sjajnom uspjehu i osvojenoj tituli kadetskog vicešampiona Republike Srpske.

Kadetkinje KK Lavovi Brčko, vicešampionke Republike Srpske, sezona 2023-2024.

Dvorana Tehničke škole u Brčkom bila je u petak, 19. aprila 2024. godine, poprište borbe za titulu kadetskog šampiona Republike Srpske za sezonu 2023-2024. u kojoj su naše mlade Lavice poražene u finalnom meču protiv ekipe Orlova iz Banja Luke rezultatom 39:61.

Istog dana, nešto ranije, u polufinalnom meču izabranice trenera Sanjina Vidovića ostvarile su pobjedu nad još jednom banjalučkom ekipom, ŽKK “Mladi Krajišnik” rezultatom 58:55, koja im je i omogućila nastup u velikom finalu i priliku za osvajanje šampionske titule. Orlovi su na otvaranju turnira, u prvom polufinalu savladali ekipu trebinjskog Leotara rezultatom 90:52.

Jako dobra igra naših kadetkinja tokom većeg dijela polufinalnog duela protiv Banjalučanki. Briljirala je kapiten Sara Đokić koja je bila nezaustavljiva na ovom meču. Međutim i pored konstantne rezultatske prednosti tokom cijelog meča, pad koncentracije doveo je do grešaka, koje gošće koriste da dođu do rezultatskog egala u samoj završnici meča, ali ne i do potpunog rezultatskog preokreta. Na kraju zaslužena pobjeda naših Lavica, vrijedna plasmana u veliko finale.

KK Lavovi Brčko – ŽKK Mladi Krajišnik 58:55 (14:11, 18:15, 14:13, 12:16)

Najistaknutija u našoj ekipi bila je kapiten Sara Đokić sa 32 postignuta poena, 9 skokova i 3 ukradne lopte. Dvocifrena je bila i Anđela Bekić sa 11 postignutih poena, a tome je dodala 9 skokova, 4 ukradene lopte i 2 asistencije, a odličan učinak imala je i Jelena Đurić sa 8 poena i nevjerovatnih 20 skokova!

Kadetkinje KK Lavovi Brčko

Finalni meč je počeo sa mnogo nervoze, promašenih zicera i dekoncentracije prije svega u napadu. U takvoj situaciji bolje su se snašle gošće i tokom drugog dijela prve četvrtine dolaze do rezultatske prednosti uz veoma mali broj postignutih poena na obe strane. Sjajna atmosfera na tribinama bila je dodatni motiv našim kadetkinjama da pruže svoj maksimum u finalnom meču. Tokom druge četvrtine uspjevaju koliko toliko da poprave ofanzivni segment igre ali igra u odbrani je bila nešto što je tokom ovog ali i svih ostalih perioda igre do kraja meča pravilo veliki problem u igri naše ekipe i pokušaju da se ostvari pobjeda na ovom meču. Kao rezultat svega toga, došao je i ubjedljiv poraz na domaćem parketu.

KK Lavovi Brčko – ŽKK Orlovi Banja Luka 39:61 (4:11, 17:21, 4:19, 14:10)

Najefikasnija u našoj ekipi, i ovaj put bila je kapiten Sara Đokić sa 17 postignutih poena, a tome je dodala 5 skokova i 4 ukradene lopte. Sa ukupnim učinkom od 49 postignutih poena u dvije utakmice naš kapiten je proglašena za najboljeg strelca Finalnog turnira šampionata Republike Srpske za kadetkinje.

Sara Đokić, najbolji strelac Finalnog turnira šampionata Republike Srpske.

Nakon finalnog meča uručena su i individualna priznanja. Naša Sara Đokić proglašena je za najboljeg strelca Finalnog turnira šampionata Republike Srpske za kadetkinje sa ukupno 49 postignutih poena u dvije utakmice. Dok je Ana Pavlović iz ekipe Orlova proglašena za MVP turnira.

U utakmici za treće mjesto Leotar iz Trebinja u neizvjesnoj završnici savladao je ekipu Mladog Krajišnika rezultatom 57:56.

KONAČAN PLASMAN:

1. ŽKK Orlovi Banja Luka

2. KK Lavovi Brčko

3. ŽKK Leotar Trebinje

Ove tri ekipe stekle su pravo nastupa na završnici Prvenstva Bosne i Hercegovine za kadetkinje i imaće priliku da se bore za titulu kadetskog šampiona Bosne i Hercegovine u sezoni 2023-2024.