ODRŽAN PRVI KONTROLNI TRENING U16 ŽENSKE REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Danas je u Brčkom u organizaciji Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine održan prvi kontrolni trening U16 ženske kadetske reprezetacije Bosne i Hercegovine. 

Prvim kontrolnim treningom u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom, danas je počelo testiranje potencijalnih kandidatkinja za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koju u avgustu mjesecu ove godine očekuje Evropsko prvenstvo B divizije u Turskoj.

Selektoru Aleksandru Bližnjakoviću odazvalo se ukupno 11 košarkašica rođenih 2008. godine iz Brčkog, Tuzle, Bijeljine, Banovića, Gračanice i Doboja, odnosno iz klubova Područnog košarkaškog saveza Bijeljina, Područnog košarkaškog saveza Doboj i Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla.

Košarkaški klub Lavovi Brčko na ovom treningu predstavljale su Adna Merdanović, Anđela Bekić i Isidora Vidović.

Kontrolnom treningu u Brčkom prisustvovala je i Razija Mujanović, tim menadžer ženskih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine. Nakon Brčkog, slične aktivnosti biće održane i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine, a sve sa ciljem sagledavanja trenutnih tehničkih i taktičkih kvaliteta potencijalnih kadetskih reprezentativki.