VRIJEME JE ZA PLAY OFF

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigraće u srijedu, 24. aprila, prvu utakmicu polufinalne serije play-offa Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe KK “Jumper” iz Zenice.

KK Lavovi Brčko

Nakon završenog ligaškog dijela takmičenja u šampionatu Bosne i Hercegovine za košarkašice, naše Lavice u srijedu, 24. aprila, u dvorani Tehničke škole u Brčkom startuju u play-offu za prvaka Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da su naše Lavice osvajanjem drugog mjesta u ligaškom dijelu takmičenja ostvarile direktan plasman u polufinale doigravanja, dok se Zeničanke u četvrtfinalnoj seriji bile uspješnije od Zrinjskog iz Mostara sa dvije pobjede iz isto toliko mečeva.

U dosadašnjem dijelu sezone izabranice trenera Bližnjakovića dva puta su savladale ekipu Jumpera. Na otvaranju sezonu, u prvom kolu na gostujućem parketu u Zenici upisana je ubjedljiva pobjeda rezultatom 48:70, dok je u okviru dvanaestog kola u dvorani Tehničke škole u Brčkom upisana minimalna pobjeda rezultatom 58:57.

Dvorana Tehničke škole u Brčkom.

Prva utakmica polufinala play-offa izmđu Lavova i Jumpera na rasporedu je u srijedu, 24. aprila 2024. sa početkom u 20:00 časova. Ulaznice za ovaj meč po cijeni od 5 KM, mogu se kupiti na ulazu u dvorani Tehničke škole na dan utakmice od 19:00 časova. Za utakmicu protiv Jumpera važe sezonske ulaznice KK Lavovi, a ulaz za članove kluba je besplatan.

Polufinalna serija šampionata Bosne i Hercegovine igra se na dvije dobijene utakmice. Revanš meč je na rasporedu u subotu, 27. aprila u Zenici, a eventualna majstorica 1. maja u Brčkom.

SREĆNO LAVICE!