PLAY OFF PRVENSTVA BIH: LAVICE UBJEDLJIVE PROTIV JUMPERA IZ ZENICE

Košarkašice KK Lavovi Brčko sinoć su u dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale prvu utakmicu polufinalne serije play-offa šampionata Bosne i Hercegovine protiv ekipe KK “Jumper” iz Zenice, i upisale sigurnu i ubjedljivu pobjedu. Pobjedu koja je našoj ekipi donijela prednosti u polufinalnoj seriji koja se igra na dva dobijena meča.

KK Lavovi Brčko – KK Jumper Zenica 67:46 (20:13, 7:12, 27:11, 13:10)

S T A T I S T I K A

Detalj sa prve polufinalne utakmice Lavovi – Jumper

Sigurom igrom tokom većeg dijela meča izabranice trenera Bližnjakovića nisu dozvolile iznenađenje na startu doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine. Ostvarena je pobjeda na domaćem terenu, koja je našu ekipu dovela na korak od najvećeg klupskog uspjeha u dosadašnjoj istoriju, plasmana u veliko finale za prvaka Bosne i Hercegovine. Za taj poduhvat potrebno je ostvariti još jednu pobjedu, a prva prilika za tako nešto pruža se već u nedelju, 28. aprila u zeničkoj Areni, kada je na rasporedu revanš susret. Eventualna majstorica biće odigrana 1. maja u Brčkom.

Vrlo dobro su naše košarkašice započele sinoćnju utakmicu u dvorani Tehničke škole. Uz sjajnu podrušku sa tribina vrlo brzo prave početnu seriju 8:2, da bi nakon toga uslijedio blagi pad u igri što gošče koriste da se polovinom prve četvtine rezultatski vrate u meč. Međutim, na krilima raspoložene Estefani Fajardo (12 poena u prvoj četvrtini) Lavice do kraja ovog periodu uspjevaju da vrate rezultatsku prednost.

Veliki broj grešaka i promašenih zicera u napadu tokom drugog perioda igre rezultiralo je možda i najlošijom četvrtinom naše ekipe ove sezone. Zeničanke koriste pad u igri i do odlaska na poluvrijeme dolaze do minimalnog zasotatka 27:25.

Da je pad u igri tokom druge četvrtine bio samo prolazna slabost, pokazala je treća četvrtine. Po povratku na teren, naše košarkašice prave seriju 9:0, dolaze do dvocifrene rezultatske prednosti koju konstantno uvećavaju tokom ovog perioda igre. Već pomenutoj Fajardo u realizaciji su se priključile kapiten Iva Karišik i Valentina Došić, a podatak da je naša ekipa u trećoj četvrtini postigla jednak broj poena kao za čitavo prvo poluvrijeme dovoljno govori sam za sebe.

Tamo gdje su stale u trećoj, Lavice nastavljaju i u četvrtoj četvrtini. Uz podršku sa tribina Lavice prave novu seriju od 11:3, a pogotkom Valentine Došić van linije za tri poena dolaze i do najveće prednosti na ovom meču od 26 poena razlike 65:39 na četiri minuta do kraja susreta. Ulazak u igru mlađih košarkašica, gošće koriste da poraz koliko toliko ublaže, za konačnih 67:46.

KK Lavovi Brčko

Najefinkasnija u našoj ekipi i na ovom meču je bila Estefani Fajardo koja je ostvarila novi dabl-dabl učinak od 21 poena, 15 skokova i 4 asistenicje. Odličan učinak imale su i Iva Karišik sa 16 poena, 8 skokova, 2 asistencije i 2 ukradene lopte, te Valentina Došić sa 13 postignutih poena, 3 asistencije i 3 skoka. Pored njih, na ovom meču nastupile su i: Anđela Bekić, Tamara Šarenac, Sara Đokić 4, Adna Merdanović, Nataša Savić, Jelena Lazarević 6, Isidora Vidović, Jelena Đurić i Yarelli Padilla 7.

Čestitke našim Lavicama na prikazanoj igri i ostvarenoj pobjedi i želimo im mnogo sreće u revanš susretu za tri dana u Zenici, koji je zakazan za nedelju, 28. aprila sa početkom u 17:30 časova.

BRAVO LAVICE!