PRVENSTVO BOSNE I HERCEGOVINE: REVANŠ POLUFINALA PLAY OFFA U ZENICI

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigraće u nedelju, 28. aprila, drugu utakmicu polufinalne serije play-offa Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe KK “Jumper” iz Zenice.

KK Lavovi Brčko

Nakon pobjede u prvoj utakmici koja je prije dva dana odigrana u dvorani Tehničke škole u Brčkom, naše Lavice u nedelju, 28. aprila, očekuje revanš susret polufinalne serije play-offa šampionata Bosne i Hercegvovine protiv ekipe KK Jumper na gostujućem parketu u Zenici.  Biće ovo i prva “meč lopta” za plasman u veliko finale i borbu za titulu šampiona Bosne i Hercegovine.

U dosadašnjem dijelu sezone izabranice trenera Bližnjakovića tri puta su savladale ekipu Jumpera u isto toliko odigranih duela. Pored već pomenute prve utakmice play-offa, na otvaranju sezonu, u prvom kolu ligaškog dijela takmičenja na gostujućem parketu u Zenici upisana je ubjedljiva pobjeda rezultatom 48:70, dok je u okviru dvanaestog kola u dvorani Tehničke škole u Brčkom upisana minimalna pobjeda rezultatom 58:57.

Revanš utakmica polufinala play-offa šampionata Bosne i Hercegovine između Jumpera i Lavova na programu je u nedelju, 28. aprila u zeničkoj dvorani “Husejin Smajlović” sa početkom u 17:30 časova.

Sudijsku trojku na ovom meču činiće Namik Fočo i Armin Zahiragić iz Sarajeva, te Danijel Papaz iz Istočnog Sarajeva, dok je za delegata susreta imenovan Zoran Marković iz Zenice.

SREĆNO LAVICE!