LAVICE U FINALU PLAY OFFA PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigrale su u nedelju, 28. aprila u zeničkoj areni “Husejin Smajlović” revanš utakmicu polufinalne serije play-offa šampionata Bosne i Hercegovine protiv domaće ekipe KK “Jumper” i upisale sigurnu i ubjedljivu pobjedu. Pobjedu koja je našoj ekipi omogućila plasman u veliko finale i borbu za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

KK Jumper Zenica – KK Lavovi Brčko 62:72 (20:13, 7:12, 27:11, 13:10)

KK Lavovi Brčko

Sigurnom igrom tokom većeg dijela meča izabranice trenera Bližnjakovića uspjele su i drugi put ove sezone savladati ekipu Jumpera na gostujućem parketu u Zenici, ovaj put u revanš susretu polufinala play-offa šampionata Bosne i Hercegovine za košarkašice. Bila je to pobjeda vrijedna plasmana u veliko finale. gdje će po prvi put imati priliku da se bore za titulu šampionata Bosne i Hercegovine.

Odlučne i riješene da što prije osujete svaku nadu domaćih košarkašica da mogu izboriti majstoricu u Brčkom, Lavice su od samog starta utakmice odigrale izuzetno dobro. Početna prednost domaćih košarkašica od 3:0 vrlo brzo je anulirana, da bi na kraju prve četvrtine na semaforu pisalo 11:20 u korist naše ekipe. Nošene podrškom sa tribina domaće košarkašice u drugoj četvrtini smanjuju rezultatski zaostatak, a tome je doprinjela i povreda naše Sare Đokić, ispostaviće se kasnije lakše prirode.

Sve dileme oko pobjednika, naše Lavice su riješiule u trećem periodu igre, kada i dolaze do najveće prednosti na ovom meču (37:49). Do kraja susreta naše košarkašice bile su odlučne da ne dozvole novi rezultatski povratak Zeničanki u ovaj meč, te je ostalo samo otvoreno pitanje konačnog rezultata. Na kraju zaslužena i ubjedljiva pobjeda naše ekipe, na uvijek neugodnom gostovanju u Zenici za veliko slavlje nakon posljednjeg zvuka sirene.

Detalj sa meča u Zenici

Najistaknutija u Zenici bila je Estefani Fajardo sa novim dabl-dabl učinkom od 22 poena, 17 skokova, 5 asistencija i čak 8 ukradenih lopti. Dvocifrene su bile i Valentina Došić sa 15 poena, 4 asistencije i 3 skoka, te Yarelli Padilla sa 14 postignutih poena, a tome je dodala i 7 skokova i 3 asistencije.

Ogroman doprinos pobjedi u Zenici vrijedne plasmana u veliko finale dale su i sve ostale košarkašice: Anđela Bekić, Tamara Šarenac, Sara Đokić 9, Adna Merdanović, Iva Karišik 8, Jelena Lazarević 4 i Isidora Vidović.

Čestitke našoj ekipi na prikazanoj igri, ostvarenoj pobjedi i plasmanu u veliko finale za titulu prvaka Bosne i Hercegovine! S razlogom ponosni na naše Lavice!

Protivnik našim Lavicama u finalnoj seriji za prvaka Bosne i Hercegovine koja se igra na tri dobijena meča biće ekipa Orlova iz Banja Luke, a prvi susret na rasporedu je subotu 4. maja u Banja Luci, druga utakmica 8. maja u Brčkom, a treći meč 11. maja u Banja Luci. Eventualni četvrti i peti meč biće odigrani u 15. maja u Brčkom, odnosno 18. maja u Banja Luci.

KK Lavovi Brčko