BORBA ZA TITULU PRVAKA BOSNE I HERCEGOVINE

Košarkašice KK Lavovi Brčko odigraće u subotu, 4. maja, sa početkom u 19:00 časova u banjakučkoj sportskoj dvorani “Obilićevo” prvu utakmicu finalne serije play-offa Prvenstva Bosne i Hercegovine protiv ekipe ŽKK “Orlovi”.

KK Lavovi Brčko

Vikend pred nama rezervisan je za početak finalne serije šampionata Bosne i Hercegovine za košarkašice, u kojoj naše Lavice izlaze na megdan košarkašicama Orlova iz Banja Luke.

Nakon odličnih izdanja i ubjedljivih pobjeda u dvije polufinalne utakmice protiv zeničkog Jumpera, finalna serija koja se igra na tri dobijena meča, izabranicama trenera Aleksandra Bližnjakovića donosi duele protiv aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine.

U dosadašnjem dijelu sezonu odigrano je ukupno šest duela dva kluba i u svih šest slavile su Banjalučanke. Dva duela odigrana su u regularnom dijelu prvenstva Bosne i Hercegovine, dva u WABA ligi, i po jedan duel u Kupu Republike Srpske i Kupu Bosne i Hercegovine.

U regularnom dijelu takmičenja domaćeg šampionata naše Lavice su zauzele drugo mjesto sa skorom od 19 pobjeda u 22 odigrana meča, dok su košarkašice Orlova ostale neporažene u isto toliko odigranih utakmica. Direktan plasman u polufinale play-offa i jednoj i drugoj ekipi donio je pauzu za vrijeme odigravanja četvrtfinalnih serija. Naše Lavice su u polufinalu u dvije utakmice bile uspješnije od Jumpera iz Zenice, dok su Orlovi, takođe, u dva meča bili bolji od još jednog zeničkog kluba, KŽK Čelik.

Samim plasmanom u veliko finale naše Lavice su već sada ostvarile najveći uspjeh u dosadašnjoj klupskoj istoriji. U prvoj sezoni (2021-2022) nastupa u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova naše Lavice su osvojile četvrto mjesto i plasman u polufinale play-offa, prošle sezone (2022-2023) popele su se jedan stepenik više, osvojivši treće mjesto i plasman u polufinale play-offa, da bi ove sezone osvojile drugo mjesto u regularnom dijelu takmičenje i ostvarile plasman u finale play-offa.

RASPORED UTAKMICA FINALNE SERIJE PLAY OFFA

Prva utakmica – 4. maj 2024. u Banja Luci.

Druga utakmica – 8. maja 2024. u Brčkom.

Treća utakmica – 11. maja 2024. u Banja Luci.

Četvrta utakmica – 15. maja 2024. u Brčkom.

Peta utakmica – 18. maja 2024. u Banja Luci.

Prvak Bosne i Hercegovine za sezonu 2023-2024. biće ekipa koja prva ostvari tri pobjede.

SREĆNO LAVICE!